В Турция не са останали банки, които да приемат карти

...
В Турция не са останали банки, които да приемат карти
Коментари Харесай

Турски банки спират разплащанията с карти на руската платежна система Мир - Свят

В Турция не са останали банки, които да одобряват карти от съветската платежната система Мир, заяви телевизионната компания NTV, представена от руското издание " Медуза ", оповестено от Кремъл за " задграничен сътрудник ". 

Три държавни банки Ziraat Bank, Vakifbank и Halkbank са отказали да работят с Мир. Решението да се спре потреблението на системата за разплащания Мир идва седмица, откакто другите два оператора в Турция – частните İşbank и DenizBank – оповестиха, че стопират заплащанията през съветската мрежа - еквивалентът на Москва на Mastercard и Visa. 

Чуждите банки започнаха да отхвърлят да работят с карти Мир, откакто в средата на септември Министерството на финансите на Съединени американски щати заплаши със наказания компании, които оказват помощ на съветските управляващи да употребяват картите отвън Руската федерация. 

Три държавни банки в Турция отхвърлиха да употребяват съветската платежна система " Мир ", заяви и ТАСС. 

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган предходната седмица инструктира съответните министерства да разработят други възможности на потреблението на карти Мир в страната. Този въпрос беше разискван на съвещание на държавното управление на 26 септември, както и на 23 септември на среща на президента с ръководителите на Министерството на финансите, Централната банка и водещи локални банки. Взети решения обаче към момента няма. 

Турските управляващи ще разгласят детайлностите за новата платежна система, която възнамеряват да употребяват в страната като опция на системата Мир, през идващите два дни, заяви турският вестник Aydınlık. 

Докато Анкара постоянно е упорствала, че системата " Мир " е била употребена от съветски туристи при пазарувания и заплащания на хотелиерски услуги, западни публични управляващи показаха угриженост, че тя може да се употребява като евентуална задна малка врата за нелегално финансиране на ръководещите в Кремъл. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР