В турския парламент депутатите от опозицията и управляващите влязоха в

...
В турския парламент депутатите от опозицията и управляващите влязоха в
Коментари Харесай

Масов бой в парламента на Турция, докато Ердоган говори с шефа на ЕП

В турския парламент депутатите от опозицията и ръководещите влязоха в ръкопашен пердах, до момента в който в Анкара се организираше срещата сред турския президент Ердоган и ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, предава Нова тв.

Още фотоси вижте тук >>>

Опозицията оспори смисъла от военната интервенция в Сирия и назова Ердоган " неподобаващ за поста ".

Хиляди мигранти се пробваха да влязат на гръцка територия и през вчерашния ден, само че не бяха позволени от граничните управляващи. Стигна се до конфликти със силите на реда и до замяна на шокови гранати. Стълкновенията станаха мотив за нови обвинявания сред двете страни.

Анкара разгласи, че при конфликтите има ранени и убити мигранти. Атина обаче отхвърли и упрекна Турция, че популяризира подправени вести. Напрегнато остава и край Одрин. Градът е цялостен с мигранти. На ничията земя при Пазаркуле са събрани хиляди, откакто турските управляващи започнаха да ги пропущат към браздата с Гърция, предава Българска национална телевизия.

Вчера достъпът им беше спрян, а мигрантите започнаха да търсят различни направления. Гърция и Европейски Съюз упрекват Турция, че преднамерено насочва мигрантите към границата, с цел да окаже напън върху Брюксел и да получи повече пари и поддръжка за задачите си в сирийския спор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР