В туристическите зони в община Балчик ще могат да се

...
В туристическите зони в община Балчик ще могат да се
Коментари Харесай

Община Балчик забрани стопанските животни в туристистическите зони

В туристическите зони в община Балчик ще могат да се отглеждат единствено животни - домашни любимци. По крайбрежната алея " Дамбата " и в цялата приморска част, както и в центъра на Балчик, стопаните ще могат да имат единствено папагали, канарчета, рибки, хамстери и други сходни, гласи новата общинска разпоредба за развъждане на селскостопански животни, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ограничението обгръща и крайморския регион в село Кранево. Обитаващите вилната зона край Балчик с изключение на декоративни животни могат да отглеждат и до петнайсет възрастни птици и няколко зайкини дружно с приплодите им, съгласно новите разпореждания.

Освен в избраните зони новата общинска разпоредба не разрешава развъждането на селскостопански животни в парцели, които граничат или са на разстояние от петдесет метра от хотели, мотели, почивни станции, вили, бунгала, заведения за хранене, плажове и други туристически обекти. Ограничението обгръща и парцели, които са наоколо до културни институти, предпазени местности и естествени забележителности.

Общината ще глоби нарушителите с санкция до 500 лв., а юридическите лица и едноличните търговци ще търпят имуществена глоба до 3000 лв.. При наново нарушаване глобата се удвоява, показват от общината.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР