В цяла България се явяваме общо на местните избори с

...
В цяла България се явяваме общо на местните избори с
Коментари Харесай

Петков: Нека да съдим националната конфигурация по резултатите

„ В цяла България се явяваме общо на локалните избори с Демократична България. Ние събрахме тим. В София – Васил Терзиев и Васил Бонев събрахме дружно. Имам вяра, че ще имаме доста положителни претенденти “. Това съобщи съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков по бТВ.


Петков разясни, че желае да се редуцира броят на казината и да се усилят детските градини в София. „ Имахме доста диспути с Демократична България за общинските листи, само че сме поравно във Варна, Пловдив, а в София всяка една от трите партии издига идентичен брой “, сподели още Кирил Петков и акцентира, че съгласно него е добре Народно събрание да излезе във почивка, с цел да не се смесва националната политика с локалните избори. „ Бих предложил най-малко две седмици преди изборите да бъде тази почивка “, счита съпредседателят на Политическа партия.

Петков изясни, че има съгласие с ГЕРБ да бъдат признати 13 – те закона по ПВУ преди локалните избори и, че всеки пленарен ден е предначертан. „ Познавайки проекта доста добре не виждам нито едно място, където средства да се насочват съответно към някоя компания. Иновативните компании, които ще получат средствата – 30 млн., са тези, които са сертифицирани от Европейска комисия като най – новаторските компании в България. Те са подали документите си преди Политическа партия да съществува въобще “, сподели още съпредседателят на Политическа партия.

Петков изясни по какъв начин са почнали договаряния с ГЕРБ. „ След трите избори не си говорихме с ГЕРБ, на четвъртите не се случи, преди петите избори не влязохме в разговор, след петите влязохме, тъй като осъзнахме, че сме втора политическа мощ и разбрахме, че в случай че не седнем да приказваме отиваме на шести избори, осъзнахме, че нищо няма да се промени, служебните кабинети ни притесняваха, тъй като завиваха на изток и се връщаме към някои от корупционните планове. Направихме среща с Асен Василев и Борисов. Никога не съм получавал позвъняване или специфики за диалог с Алексей Петров. Осъзнахме, че диалога с ГЕРБ бе единственият метод да придвижим главните цели “, акцентира Кирил Петков. Той прикани да се насочим върху резултатите. „ Ако покажем, че можем да успеем националните цели да ги придвижим напред, ще сме доста горди, че макар всички жълти вести и рецензии, ние сме изпълнили задачите си. Първата среща с Борисов, най - значимата за съставяне на държавно управление, бе в Народното събрание, единствено това ще разясня “, разяснява Кирил Петков. Той напомни, че първата ротация в правна комисия е реалност и разясни, че едностранна промяна на министри не може да има, а тя ще изиска единодушието както на Политическа партия – Демократична България, по този начин и на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили. Относно конституционните промени съпредседателят на Политическа партия акцентира, че 3- ти март постоянно би трябвало да бъде част от историята ни и да бъде помнена. „ Моята фантазия е обаче идеологията на култура да бъде заложено на едно по – високо равнище и националният празник да бъде 24 – ти май “, сподели Петков. „ Ако сложим на масата всички предпочитани закони, септември месец, ще кажа, че форматът на ръководство си заслужава. Нека да съдим националната настройка по резултатите “, добави съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков /БГНЕС


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР