В Централното фоайе на Ректората на Софийския университет "Св. Климент

...
В Централното фоайе на Ректората на Софийския университет "Св. Климент
Коментари Харесай

В Софийския университет беше валидирана пощенска марка за 130-годишнината на висшето училище

В Централното предверие на Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски " се състоя гала по валидиране на пощенска марка, отдадена на 130-годишнината от основаването на най-старото висше учебно заведение в България, оповестиха от пресцентъра на СУ.

На церемонията са участвали ректори и представители на задгранични висши учебни заведения, сътрудници на Софийския университет.

Ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков е припомнил традицията на всеки празник на Университета да се валидира пощенска марка, ознаменуваща годишнината. Той е благодарил за поддръжката на Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията, и на "Български пощи ", които постоянно са подкрепяли Алма матер за самодейността.



Деян Дънешки, изпълнителен шеф на "Български пощи ", е декларирал, че за него е чест да участва на валидирането на пощенско-филателното издание, отдадено на 130-годишнината на Софийския университет. Изданието съставлява една пощенска марка, винетка и специфичен пощенски щемпел в тираж 9 000 броя. Художник на марката е Жаклина Симова.

Деян Дънешки е припомнил, че преди 55 години, през 1963 година се появява първата пощенска марка, отдадена на най-старото висше учебно заведение в България. В постоянна поредност е показана постройката, която е събрала в центъра на столицата ни въодушевената студентска юноша. Изпълнителният шеф на "Български пощи " е допълнил, че когато приказваме за Софийския университет, в съзнанието ни постоянно излизат облиците на братята Христо и Евлоги Георгиеви. В годините по разнообразни мотиви в тяхна чест са издавани пощенско-филателни издания.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР