В центъра на Москва, на покрива на офис сграда, е

...
В центъра на Москва, на покрива на офис сграда, е
Коментари Харесай

„Подготвят руснаците за дълга война“. Русия инсталира системи за ПВО в центъра на Москва

В центъра на Москва, на покрива на офис постройка, е инсталиран противовъздушен комплекс, хипотетично „ Панцир-С1 “. Това оповестиха консуматори в обществените мрежи.

Това не е единственото сходно известие. В съветските обществени мрежи се появиха фотоси и видеозаписи на зенитно-ракетни комплекси, които съветски военни инсталират на покриви в центъра на Москва, покрай както и покрай летище Остафиево.

В събота от Министерството на защитата на Русия споделиха, че е извършено обучение в Московска област за отразяване на въздушни офанзиви против военни промишлени и административни обекти. Министерството разгласи учението в изказване, като сподели, че в него взе участие зенитно-ракетен комплекс С-300 и 150 бойци, само че не се прецизира мястото.

Разполагането на системи за противовъздушна защита (ПВО) в Москва не е обвързвано със опасността от нахлуване от Украйна. „ Най-вероятно това е игра за показност, благодарение на която Кремъл приготвя жителите за нескончаем спор “. Това се споделя в ежедневния отчет на Американския институт за проучване на войната.

Експертите на института считат, че управляващите в Москва не чакат офанзива. Системите за противовъздушна защита най-вероятно са били конфигурирани точно, с цел да бъдат снимани и публикувани, с цел да „ предупредят руснаците за заплахата “, която Украйна хипотетично съставлява за тях.

В отчета се споделя още, че разпространяването на известия за противовъздушната защита в Москва може да показва желанието на съветските управляващи да се вършат паралели с Великата отечествена война, представяйки Украйна като страна, която съставлява действителна опасност за Русия - по прилика с Германия и Съюз на съветските социалистически републики.

„ Възможно е по този метод Кремъл да желае да усили броя на последователите на войната измежду руснаците и да ги приготви “, споделят от института.

В същото време, съгласно Блумбърг, инсталирането на системи за противовъздушна защита на покривите на здания в Москва може да значи, че съветските управляващи се опасяват от нахлуване от украински дронове. Агенцията се базира на специалисти, които споделят, че решението за инсталиране на Противовъздушна отбрана е взето след край Рязан и Саратов.

Руските управляващи не разясняват инсталирането на системи за противовъздушна защита. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков препрати въпросите на публицистите към Министерството на защитата, оповестява Радио Свобода. Комисията по защита на Държавната дума назова фотосите и видеоклиповете подправени.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР