В центъра на Минск се провежда несанкционирана акция срещу задълбочаването

...
В центъра на Минск се провежда несанкционирана акция срещу задълбочаването
Коментари Харесай

Протести в Минск срещу интеграцията с Русия

В центъра на Минск се организира несанкционирана акция против задълбочаването на интеграцията сред Беларус и Русия, заяви РИА Новости, представени от БГНЕС. Протестът е проведен от представители на опозицията.
Подобни акции в Минск се организираха на 7 и 8 декември, за които същи не е било получено утвърждение от способените управляващи. Техен уредник беше съпредседателят на партия Беларуска християн-демокрация Павел Северинец, който по-късно е бил задържат от органите на реда.
От милицията оповестиха, че с него е извършена „ профилактична сказка за недопустимостта на противоправни дейности, свързани с противозаконна пропаганда и провеждането на несанкционирани всеобщи мероприятия.
По-късно Северинец популяризира апел в обществените мрежи да се излезе на площада на 20 декември в символ на митинг против интеграцията сред Москва и Минск. Акцията е обвързвана с провеждащата се в Санкт Петербург среща сред президентите на Русия и Беларус Владимир Путин и Александър Лукашенко.
Протестиращите скандираха опозиционния девиз „ Да живее Белаус) ” и издигнаха плакати против интеграцията.
Представителите на силите на реда не са арестували никого, само че предизвестяват жителите, че ще носят административна отговорност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР