В центъра на чешката столица се събраха около 7000 души,

...
В центъра на чешката столица се събраха около 7000 души,
Коментари Харесай

Протести в Чехия: Комунистически депутат оглави комисия

В центъра на чешката столица се събраха към 7000 души, носещи чешки и европейски флагове и плакати с лозунги срещу завръщането във властта на хора от комунистическите сили на реда, оповестиха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Те подписаха петиция, в която се упорства за ново гласоподаване за началник на комисията и се показва митинг против министър-председателя Андрей Бабиш, упрекван, че преди 1989 година е сътрудничил на тайната комунистическа полиция.

Конфедерацията на някогашните политически пандизчии от своя страна съобщи в официално съобщение, че "комунизмът и демокрацията са несъвместими ".

Ондрачек е някогашен началник на силите за битка с безредиците по времето на комунизма, които преди рухването на режима през 1989 година са взели участие в преследването на враговете на комунистическата власт, в това число в принуждение против протестиращи.

Депутатът декларира, че не съжалява за предишното и споделя, че е служил на родината си. Ондрачек беше определен с поддръжката на партията "Действие на недоволните жители 2011 " (АНО) на Бабиш.

През уикенда министър председателят съобщи, че е подготвен да помогне за подмяна на комунистическия народен представител с различен претендент.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР