В целия Близък изток се чува биенето на барабаните на

...
В целия Близък изток се чува биенето на барабаните на
Коментари Харесай

Близкият Изток се чуди колко да се тревожи от напрежението между САЩ и Иран

В целия Близък изток се чува биенето на барабаните на войната, провокирано от държавното управление на Тръмп и породилите разногласия офанзиви против саудитските танкери и петролопровод. Но Рохиле Гарайбех, бележит йордански политик и коментатор в локалния щемпел, следи всичко това със комбинация от надменно отношение и отегчено неспокойствие.
" Цирк ", сподели той в телефонно изявление, окачествявайки последния процес на събитията като нищо повече от театър с присъединяване на голям брой задгранични артисти на сцената. " Нищо повече от номера, целящи да засилят натиска върху Иран ", добави той.

Докато държавното управление на Тръмп си урежда сметките с Иран, което подухва тревожни асоциации с подготовката за войната в Ирак през 2003 година, хората в целия арабски свят се пробват да отгатнат до каква степен разтревожени би трябвало да бъдат. В изявленията писатели, бизнесмени и изгнаници показаха опасения от възможна ужасяваща война сред Съединени американски щати и Иран, която съгласно мнозина се готви още от времето на заложническата рецесия в американското посолство в Техеран през 1979 година

Но те към този момент са привикнали с американски президент, който постоянно избира нападателната реторика пред дипломацията като средство за водене на договаряния, след което в последна сметка отстъпва.

" Ако трябваше да имаме вяра на всичко, което Тръмп е споделил през последните три години, щеше да има война с Китай, Северна Корея и Мексико ", сподели Джоузеф Фахим, египетски кино критик. " Този човек става за смях, просто не е сериозен. Не знаем дали да имаме вяра на тези закани или това е просто някой от многото му номера ", добави Фахим.

В Ливан, Рами Хури, академик от Американския университет в Бейрут, даде изявление на терасата на своето жилище, разкриваща панорама към Средиземно море. " Гледам за американски ракети на хоризонта ", сподели той шеговито.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР