В трудни управления, като настоящото в България, губят онези, които

...
В трудни управления, като настоящото в България, губят онези, които
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Има вариант нито ротация, нито избори

В сложни ръководства, като актуалното в България, губят тези, които най-вече стърчат. И ГЕРБ-СДС, и ПП-ДБ леко блъфират сега. През фигурата на външния министър се пробват да спазарят нещо друго евентуално. Това разяснява в изявление за " Фокус "  политологът Първан Симеонов.

" Борисов не държи толкоз да има повече забележима власт, колкото някак си да има повече гаранция, че няма да остане изигран. Ако пък се пазарят за външния министър, това е малко необичайно за мен. Защо? Защото Политическа партия споделят: " Ами ние желаеме контакт с сътрудниците “. Ами в този момент, айде да не се лъжем, България има прелестен контакт с всички посолства. Второ, учен Денков – извънредно почитан експерт в региона на образованието, консенсусна фигура, не си го представим като външен министър. Освен това, в последна сметка някак си ми се коства, че доста други видове обезщетения биха могли да получат Политическа партия за това искане за външен министър, а пък за ГЕРБ външният министър наподобява значимо. И изобщо това е един възел, който би трябвало да мога да разплетат през пакетна политическа сделка. " Окей, не вземаш това, само че вземаш три други “ – по този начин се прави нормално в политиката, в случай че се схванат ", изясни политологът.

По думите му рамката " споделя ", че на този стадий и поради външната конюнктура, само че освен поради нея, и поради годините на политическа рецесия, в България е открита някаква формула и няма някаква изключително логичност тази формула да се трансформира: " Вътрешната логичност какво споделя: че и на ГЕРБ, и на Движение за права и свободи към този момент тази формула им се получава добре, тъй като основната тежест се носи от " Продължаване смяната “ (ПП), дори не толкоз от " Демократична България “ (ДБ), тъй като те са малко по на назад във времето, много умно, само че тежестта се носи от Политическа партия, което се материализира в намаляване на доверието. Тука обаче идва огромната питанка за ГЕРБ – в този момент следва те да поемат шефството, и откакто те ще поемат шефството, те се боят да не стане по този начин, че отрицателните към тях да почнат да отиват. А за какво има негативи? Ами тъй като първо, това е мъчно ръководство, то е ясно, и второ, това е непопулярно ръководство, те ще се събрали от няма и къде. Сега различен е въпросът, че те взеха да се харесват съгласно мен, хайде, може би те самите още не са усетили, само че взеха да се сработват. И тъкмо тъй като взеха се сработват съгласно мене ГЕРБ са си споделили: " Абе, дали пък не може да създадем нещо още по-изгодно, да вземем за пример по този начин да се каже като ще носим негативите да имаме и повечко лостове за надзор “ ", счита Първан Симеонов.

Според политолога въпреки това пък ПП-ДБ пък са се усетили, че са малко изиграни в цялата тази обстановка, изключително след случката в София: " Където получиха ръководител на Общинския съвет, само че първо, този ръководител на Общинския съвет не е тъкмо техен вид човек, второ, им взеха контрола над Общинския съвет. И то в този момент стана имат кмет и ръководител на Общински съвет, само че нямат болшинство в Общинския съвет. Политическа партия малко са се усетили, че губят лостове и слагат това изискване за външен министър. Но както и да го гледаме това не би трябвало да срути сглобката ".

Политологът обърна внимание обаче че е може ротацията да не се случи, само че и нови избори също, а е вероятен междинен вид: " Просто се образува ново болшинство въз основата на ронене и разединение на парламентарни групи. А ненужно е да споделям, че нито ГЕРБ доста харесват Политическа партия, нито коства ми се Демократична България извънредно доста харесват Политическа партия, а за Движение за права и свободи да не приказваме. А както се видя " Възраждане “ не е толкоз монолитна и като нищо, в този момент, това е градската нечиста сделка и това е плашилото, което ми се коства, че ГЕРБ вадят против част от своите съдружни сътрудници ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР