В три лъча протестират зърнопроизводителите в Бургаска област. Земеделска техника

...
В три лъча протестират зърнопроизводителите в Бургаска област. Земеделска техника
Коментари Харесай

В три лъча със земеделска техника протестират зърнопроизводителите в Бургаско

В три лъча стачкуват зърнопроизводителите в Бургаска област. Земеделска техника потегли на шествие от Карнобат, Айтос и Бургас, съобщи кореспондентът на БГНЕС за района.

Недоволството на зърнопроизводителите е предизвикано от безконтролния, съгласно тях, импорт на зърно от Украйна и упорстват за ефикасни дейности от страна на държавното управление за отбрана на българското зърнопроизводство. Според протестиращите украинското зърно и слънчоглед, които се внасят в България, са със занижен фитосанитарен надзор и не дава отговор на европейските стандарти. По думите на зърнопроизводителите, българската продукция не се изкупува, а складовете са цялостни с украинско зърно и слънчоглед.

„ Украинското зърно не е с качеството на българското. Не е минало фитосанитарен надзор и е на доста по-ниска цена, което подбива цените на българския производител и по един или различен метод идва на нашата софра. После упрекват българския производител, че на нашата софра има некачествена продукция ”, разгласи Тодор Иванов от Карнобат.

Красимир Пенчев изрази подозрения, че некачественото украинско зърно се смесва с българската продукция. „ Според мен няма по какъв начин да се дели. Такива огромни количества, които влизат няма по какъв начин да се съхраняват настрана. Нека институциите ревизират ", прикани Пенчев. Според него украинското зърно влиза със занижени качества и е третирано с евтини артикули за растителна отбрана. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР