В този сезон се сблъскваме с така наречените риновируси. Те

...
В този сезон се сблъскваме с така наречените риновируси. Те
Коментари Харесай

Пулмолог: Букет от близо 200 вируса атакува дихателната ни система

" В този сезон се сблъскваме с по този начин наречените риновируси. Те засягат горните дихателни пътища - носа и носоглътката. Отделно има и грипни и респираторно синцитиални вируси. Това е един букет от близо 200 вируса, които могат да нападат дихателната система ", съобщи пулмологът д-р Александър Симидчиев. 
Той акцентира, че недоволствата са доста сходни и са свързани със запушен нос, хрема, кашлица, от време на време подсвиркване в гърдите - бронхиолит. 
“Има такива, които постоянно провокират единствено едно от тези недоволства и други, които засягат единствено горните дихателни пътища ", добави доктор Симидчиев.
Пулмологът акцентира, че общоприетите ограничения са домакински покой, течности и рационално хранене с превес белтъчните храни, а антибиотиците би трябвало да се предписват единствено от доктор.
“Антибиотиците ще оказват помощ тогава, когато са предписани от човек, който знае за какво се предписват и по кое време се предписват, т.е. доктор. Много хора считат, че антибиотиците са безобидни, само че в действителност те провокират много съществени резултати върху публичното здраве.
Когато доста постоянно вкарваме антибиотици в нашия организъм, бактериите, които са към този момент там, стартират да привикват с тях получава нещо, което се назовава устойчивост. Това е същинският камшик, тъй като след няколко години на безсистемно прилагане на антибиотици може да се стигне до там, че да се лишим от този голям прогрес в медицината и няма да има с какво да се лекуваме ”, изясни доктор Симидчиев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР