В този час се провежда ново заседание на Комисията за

...
В този час се провежда ново заседание на Комисията за
Коментари Харесай

НА ЖИВО: След скандала - отново заседава Комисията по ревизия

В този час се организира ново съвещание на Комисията за инспекция на ръководството през последните 10 години. В сряда предприемачът Светослав Илчовски упрекна ръководещите в корупция, през днешния ден се чака продължение на тематиката.

Можете да гледате онлайн съвещанието

Заседанието стартира в 17 ч. с няколко часа забавяне. Малко по-късно обаче съвещанието на депутатите забуксува - от ГЕРБ желаеха документите от скандалните разкрития да бъдат обществено показани пред медиите.



Според Мая Манолова обаче някои от тях съдържат информация, която съставлява фирмена загадка. Чуха се, че комисията е платформа за предизборна акция.

Намерението на предприемача да продължи описа си, провокира бурни диспути.

" Спазвам положителния звук, това е цирк. Г-жо ръководител, не е един сигнал и роман може да се даде. Вие също участвахте в ръководството. Манипулативна работи комисията. Няма доказателства. Има единствено един сигнал. Тази комисия не е арбитражен съд. Години преди 89-a се четат присъди ", съобщи Дани Каназирева от ГЕРБ.

" Права сте, че не би трябвало да има чадър върху активността, на който и да било, убеждавам ви в това, по тази причина и последната точка от днешното съвещание ще бъде решение на комисият, по тази причина кой сигнал от всичките, а те са към този момент над 90. Ще разгледаме ", сподели ръководителят на комисията Мая Манолова.

" Има способени органи, те са потвърдили, че в огромна степен са пасивни, когато става дума за близкия кръг на властта. Затова ще чакаме с интерес и тяхната реакция, тъй като изнесената тук информация е доста значима. Изнесоха се данни за доста съществени нарушавания с присъединяване на страната и изказвания, че се употребява и прокуратурата като чучело в този сюжет. Аз желая това да бъде доразвито и да чуем цялата истина на тази комисия ", сподели Явор Божанков от Българска социалистическа партия.

В известие до медиите от компанията " Градус АД ", чието име се загатва от Светослав Илчовски пред комисията за инспекция на ръководството - са безапелационни, че изказванията, изнесени от него не дават отговор на истината.

От компанията се заканиха, че ще заведат всички вероятни каузи против предприемача и ще сезират способените органи за разпространяване на погрешни изказвания, които уронват престижа и положителното им име.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР