В това, че няма редовно правителство няма абсолютно никакъв проблем.

...
В това, че няма редовно правителство няма абсолютно никакъв проблем.
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: В това, че няма редовно правителство, няма абсолютно никакъв проблем

В това, че няма постоянно държавно управление няма безусловно никакъв проблем. това съобщи пред БНР Костадин Костадинов, водач на „ Възраждане ”.

" Защото постоянно има държавно управление. Разликата сред служебното и постоянното държавно управление е една единствена – че няма парламент, който да го управлява през по-голямата част от времето. Но през последните години се вижда, че не е по този начин. В момента имаме служебно държавно управление и има парламент, който го управлява и то напълно ефикасно "

Костадинов още веднъж съобщи, че партията му няма да поддържа държавно управление на друга политическа мощ.

" Защото нашите гласоподаватели желаят това нещо. Това е методът да върнем доверието на българските жители в политическата система ".

Той счита, че в сегашната обстановка не може да се сформира държавно управление и по тази причина ще има нови избори.

" След което се надяваме „ Възраждане “ да ръководи независимо ".

Ако Политическа партия и Демократична България бяха споделили на своите гласоподаватели още по време на акцията, че когато влязат в Народното събрание първата им работа ще бъде да договарят за поддръжка с ГЕРБ, мислите ли, че щяха да са на второ място, запита той.

" Избирателите на тези обединения са интелигентни хора. И ние, и те желаеме България да бъде развита страна, без корупция ".

Лидерът на " Възраждане " означи, че в този бюджет има заложен голям бюджетен недостиг.

" Няма по какъв начин да го подкрепим. България не трябва да задлъжнява повече. В ръководството на четворната коалиция – Политическа партия, Демократична България, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ, са заложени корените на казуса, който в този момент се опитваме да решим ".

Костадинов счита, че методът да бъде позволен казусът е посредством провеждането на административна промяна.

" Администрацията е раздута. Трябва се мисли за нейното реформиране и редуциране. Служебното държавно управление обаче не може да направи това ".

Костадин Костадинов разяснява и случая с основния прокурор.

" Безспорно е, че имаше случай и че той беше ориентиран против основния прокурор. Ние призовахме за следствие. Не може да има такива похищения ".

Няма никакво значение дали децата на основния прокурор са били в автомобила, или не, даже няма значение дали основният прокурор е бил в автомобила, или не, съобщи Костадинов.

" Ние нямаме аргументи да харесваме основния прокурор. Аз съм обвинен по измислено дело. От прокуратурата ще се предяви искане за унищожаване на моя имунитет. Имаме още двама народни представители, които са обвинени по измислени правосъдни каузи. Имаме хора, които са били бити и по-късно са упрекнати, че са били служители на реда. Аз обаче не мога да си разреша да имам персонално отношение към основния прокурор. Настояваме да се съблюдават законите на страната. Не желаеме да се принизява институцията ".

Той прикани да не се разсъждава за институциите от позиция на хората, които сега са в тях. И изясни, че " Възраждане " предлага единственият вероятен, разрешен от конституцията, на механизъм за надзор над основния прокурор.

" Без да сътворяваме нови институции и да отежняваме правосъдната система. Имаме Национална следствена работа, която сега е в състава на прокуратурата, само че ние сме предложили да излезе, с цел да бъде изцяло самостоятелна и да стартира да проверява основния прокурор. Институциите са над личностите ", сподели в умозаключение Костадинов.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР