В тол системата са се натрупали наложени нарушения за 100

...
В тол системата са се натрупали наложени нарушения за 100
Коментари Харесай

100 млн. лв. глоби в тол системата ще бъдат събрани спешно

" В тол системата са се натрупали наложени нарушавания за 100 милиона лв.. Наредих незабавно да се съберат. Става дума за така наречен претоварки, когато камионите се движат свръх натоварени. Случва се най-много през лятото, когато придвижват зърното към пристанищата. Парадоксът е, че постъпленията от винетките, т.е. от леките коли, са два пъти повече в сравнение с от таксите за камиони. А точно камионите повреждат пътищата доста повече от колите. По тази причина от 1 април камионите ще заплащат тол такси и за придвижване по второкласната пътна мрежа. Преди това ще беседвам и с браншовите организации ", съобщи вицепремиерът и министър на рагионалното развиване Гроздан Караджов по Българска национална телевизия.

Той заяви още, че планът за тунела под Шипка е неверно планиран и ще го анулира. Вместо двулентов пътят в тунела е еднолентов и в случай че стане повреда с тир, това значи тунелът да бъде затворен. " Ще анулирам настоящия план и ще бъде направен нов ", сподели Караджов. 

По тежкия проблем със строителството на Автомагистрала " Хемус " министърът още веднъж съобщи, че това е капан и измъкването от него може да бъде решено само от Народното събрание със специфичен закон. " Няма да има към този момент инхаус, всичко ще става по Закона за публичните поръчки. И в 10-те лота на " Хемус ", чието строителство е предоставено по време на държавното управление на Бойко Борисов, работата не върви. Фирмите подизпълнители на " Автомагистрали " са получили 1.3 млрд лв. за материали - асфалт, битум, баластра, шубраци и треви, само че строителство няма. В момента страната няма отговорности към тези компании. Но с цел да стартира действително работата по автомагистралата, е нужна намесата на Народното събрание ", съобщи Караджов. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР