В телефонен разговор със държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън,

...
В телефонен разговор със държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън,
Коментари Харесай

Хакан към Блинкън: Спрете сътрудничеството със СЗН

В телефонен диалог със държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, турският министър на външните работи Хакан Фидан му е споделил през днешния ден, че Съединени американски щати, като съдружник на Турция, би трябвало да спрат съдействието със сирийските кюрдски бойци от Силите за отбрана на народа (СЗН) в Северна Сирия, съобщи турската държавна телевизия ТРТ Хабер, представена от Българска телеграфна агенция.

Фидан е бил безапелационен в свое изказване за решителното продължение от страна на Турция на интервенциите за битка против тероризма в Ирак и Сирия.

Тема за диалог сред двамата е бил и механизмът, с който да бъдат избегнати конфликти в Ирак и Сирия сред турските и американските сили

В диалога е бил обиден и въпроса за свалянето на турски безпилотен аероплан в Сирия. Било е реализирано единодушие, че “въпросният механизъм би трябвало да действа дейно по метод, който да не пречи на битката ни против тероризма ”, уточни още турското външно министерство.

По време на диалога е било разисквано и разширението на НАТО.

Анкара преглежда подкрепяните от Съединени американски щати Сили за отбрана на народа (СЗН) като отклонение в Сирия на Кюрдската работническа партия (ПКК), приета от Турция, само че също ѝ от НАТО и Европейски Съюз за терористична организация.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР