В телефонен разговор с президента Махмуд Абас българският президент Румен

...
В телефонен разговор с президента Махмуд Абас българският президент Румен
Коментари Харесай

Радев призова Палестина за подкрепа при освобождаване на заложниците от Galaxy Leader

В телефонен диалог с президента Махмуд Абас българският президент Румен Радев прикани Палестина да окаже поддръжка за освобождението на българските моряци от кораба Galaxy Leader.


" България следи с голяма паника и угриженост протичащото се в Ивицата Газа и на Западния бряг. Страната ни остро осъжда терористичната офанзива на „ Хамас “ против Държавата Израел от 7 октомври предходната година, както и всяка демонстрация на тероризъм. В същото време България по никакъв метод не приема обстановката, в която умират хиляди цивилни жители, дами и деца, а един милион души в Ивицата Газа са застрашени от филантропична злополука ", съобщи президентът в телефонен диалог с президента на Палестина Махмуд Абас.

" България е част от решението на Европейския съвет от 20 март тази година за незабавна филантропична пауза, която да докара до трайно преустановяване на огъня, абсолютно освобождение на всички заложници и даване на филантропична помощ ", уточни Радев, като изрази вяра разсъдъкът да надделее в името на бъдещето на хората от Палестина и Израел и за намиране на спокойно решение на основата на правилото на двете страни, в сходство с резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

По време на диалога президентът Радев прикани своя сътрудник президента Абас Палестина да окаже поддръжка за напъните за освобождение на българските моряци на арестувания край крайбрежията на Йемен транспортен съд „ Galaxy Leader ”. Махмуд Абас изрази готовността на Палестина да окаже подпомагане в тази тенденция в сходство със своите благоприятни условия.

Палестинският президент изрази високата си оценка за обичайно другарските връзки сред България и Палестина, както и за кардиналната позиция на България в поддръжка на прекратяването на бойните дейности в Близкия Изток, освобождение на заложниците, обезпечаване на свободен достъп на филантропична помощ за бедстващото население в Ивицата Газа и за търсене на спокойно решение на основата на правилото на двете страни. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР