В тази зала няма хора, които да искат във Варна

...
В тази зала няма хора, които да искат във Варна
Коментари Харесай

Д-р Янко Станев: Няма политика в здравеопазването! Има добро и лошо управление! 


„ В тази зала няма хора, които да желаят във Варна да има жители, които не си получават заплатите. Не си мислете това. И нищо политическо няма в моето изявление. Няма политика в опазването на здравето! Има положително и неприятно ръководство. В случая става въпрос за неприятно ръководство на страната във връзка с Белодробната болница “. Това сподели от трибуната на Общинския съвет заместник-председателя на Съюз на демократичните сили и ръководител на групата „ Съюз на демократичните сили и Воля за Варна “ доктор Янко Станев.

„ Дочух теза, в която се твърди, че лекарите имат някаква виновност. Не, този, който го сподели се надявам, че го е изтървал неверно. Или от неначетеност. Второ – през всичките тези години -13 или 14, Белодробната болница е подпомагана от Общинския съвет. Винаги. Със закъснение постоянно. Мислите, че ми е комфортно пред доцент Ганчев, който ми е бил преподавател? Не на митинги! На диалози, тематични, тъй като чисто правно и чисто във фиктивен темперамент оздравяването, на база на което ние даваме тези средства на Белодробната болница, не е законно. „ Оздравяване “ е термин, който във финансите се употребява за една прогресивна финансова стабилизация, а това в тази ситуация е допустимо, защото това е комерсиално сдружение и е държавна конструкция “.

Той акцентира, че казусът с болничното заведение не може да бъде решен без намесата на страната и напомни, че все пак, Общинският съвет и община Варна са плащали средства за Белодробната болница.

„ Плащахме поради хората. Не единствено поради тези, които работят, и освен поради това, че се успокоявахме, че тъй като множеството са пенсионери по и получават пенсия и най-после ще вземат едни заплати, дето ще дадат на децата си. Но, не мислете, че решенията са толкоз просташки, както се говореше тук. Не! И най-после – постоянно сме плащали. С по-малко крамоли, с повече крамоли, Аз съм изумен, че се насочва струята към Общинския съвет. Чух.. и към ръководителя и към други хора. И съм подготвен и считам, че Общинския съвет би трябвало да излезе и да каже, че Министерски съвет и в частност Министерството на здравеопазването са в центъра на казуса “, безапелационен бе заместник-председателя на Съюз на демократичните сили.

Д-р Станев приключи с това, че „ на митинг би трябвало да излезе целия Общински съвет, за това, че към този момент толкоз години общината търпи ограничения, заради изплатените средства към Белодробната болница по виновност на Министерството на здравеопазването. По думите му този проблем слага локалния парламент във Варна в неловко състояние да бъде „ раздавач на пари “, които се поставят на варненци, да бъде спонсор на лечебно заведение, на което с един нормативен акт „ от горната страна “, може да се решат проблемите.

Местния прламент гласоподава единомислещо Община Варна да отпусне 1 млн. лв. за погасяване на отговорностите на Специализираната болница за интензивно лекуване на пневмо-фтизиатрични болести – Варна. Средствата ще бъдат предоставени като целева дотация за предпочитано погасяване на отговорности на лечебното заведение за трудови хонорари и осигуровки на личния състав, както и към „ Енерго-Про “ – Варна. Сумата ще бъде обезпечена от бюджета на Община Варна за тази година.

Общинския съвет разпореди на шефа на лечебното заведение да внесе доклад за разходваните средства, както и предложение за увеличение на капитала на комерсиалното сдружение със цената на целевата дотация, оповестява dnesplus.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР