В тази статия ще ви представим тор за пипер, който

...
В тази статия ще ви представим тор за пипер, който
Коментари Харесай

Домашен тор за чушки! От баба го знам и чушките винаги стават големи и дълги

В тази публикация ще ви представим тор за пипер, който няма да ви остави разочаровани в края на лятото. Той е елементарен за подготвяне и ще можете да го извършите единствено с няколко съставки, без да се постанова да употребявате разнообразни изкуствени торове.

Както знаете, пиперът е взискателно растение. Препоръчително е разсада да го отглеждате на слънчево място, преди да го засадите в градината. Чушките имат дълъг вегетационен интервал и е хубаво да ги засадите при започване на пролетта. Те се нуждаят от доста светлина и топлота, тъй че няма да сгрешите, в случай че и ги поставите непосредствено на перваза.

Преди да засадите семената, накиснете ги, като по този метод ще ускорите покълването. Веднага щом се появят листа, разделете растенията и ги поставете в обособени саксии. Подгответе и подобаващ тор за разсада. С него ще спестите пари и сте изцяло сигурни, че няма да употребявате химикали, които да скапват усета на зеленчуците.
 Полейте цветята с този разтвор, в случай че желаете да разцъфнат на момента Полейте цветята с този разтвор, в случай че желаете да разцъфнат на момента
Когато засаждаме цветя вкъщи, ние го вършим с настройката напълно скоро да се радваме на цветовете им, а не толкоз на тяхната зеленина....

За него ще ви трябват птичи тор, креда, която да е настъргана и чаша вода. Поставете птичият тор във вода 1:10. Разбъркайте добре и оставете за 12 часа.

Тази процедура се прави от свеж птичи тор. Ако той е прегорял, то тогава ще би трябвало да изчакате към 2 седмици. Не забравяйте да разбърквате сместа непрестанно.

След като е подготвена и е отлежала задоволително време, то още веднъж я разредете, като запазите съотношението от приготвянето. Комбинацията от птичи тор е чудесна за стимулирането на растежа, а също по този начин дезоксидира почвата, в която се намират растенията.

Торът е подобаващ освен за чушки, само че и за други зеленчуци. С него ще можете да постигнете страхотни резултати в градината и то по натурален метод. За всеки корен би трябвало да употребявате по 1 литър. Ако почвата има нараснала киселинност, то можете да повторите процедурата до 7 дни.

През зимата можете да запазите тора, като го замразите. За да го предпазите от загуби, би трябвало да го съхраните на по-големи купчини и да го покриете със суперфосфат. След това ги покривате тъничък пласт почва или дървени стърготини. 

Птичият тор е потребен за растенията, само че като всяко нещо и той би трябвало да се съхранява и пази. Не на последно място, спазвайте пропорциите за наторяване, защото той е мощно съсредоточен и елементарно може да се предозира с него. Във всички случаи е доста по-полезен и сполучлив от химическите, които не знаете от какво тъкмо се състоят и какво е въздействието върху организма ни.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР