В търсене на решение за войната по пътищата ще се

...
В търсене на решение за войната по пътищата ще се
Коментари Харесай

Експертът по пътна безопасност Алекси Кесяков: Трагедията на бул. Сливница е отгледана

В търсене на решение за войната по пътищата ще се организира поредна кръгла маса в Народното събрание.

" Трябва да се трансформират методът на живот и отношението на цялото общество към сигурността на пътя. Изведнъж се оказва, че сме прекарали 7-8 години на пътя. За този живот е нужна специфична подготовка. Безопасността на придвижването, в случай че тръгнем по живота на човек, стартира още от раждането и продължава до дълбока напреднала възраст ", заяви експертът по пътна безопасност Алекси Кесяков в студиото на " България заран ".

По думите му в новия закон има няколко нови правила за пешеходците, промени има във връзка с скоростта и стопаните на пътя.

" Произшествието на бул. " Сливница " е отгледано. Ако тръгнем по живота на детето, ще забележим какво е било фамилията, какво е било в детската градина и учебното заведение, а най-сетне и курсовете за подготовка. Безопасността не стартира от тях, а от фамилията ", безапелационен бе Кесяков. 

Бившият началник на Пътна полиция е на мнение, че  " контролът събира и лимитира нарушаванията ". 

" През предходната година сме записали най-ниското число в броя на починалите от 60 години насам. Нещата не престават да се движат в тази рамка. Нещата могат да се променят доста мъчно единствено с надзор, тъй като на пътя излизат неподготвени хора, има пропуски в пътната инфраструктура и равнището на сигурност на автомобилния парк ", посочи специалистът. 

 Кесяков означи, че в закона е планувана и опция за ръководство на автомобил с компаньон - младият водач да приключи курсовете преди 18-годишна възраст и до момента в който стане пълновръстен, да ръководи с възрастен до себе си. 

" Министерство на вътрешните работи ще получи 253 камери - 150 стационарни, а останалите - мобилни. Това няма да е последният транш. Нарушенията незабавно отпътуват в центъра за обработка ", заяви още съветникът на вътрешния министър.

Кесяков показа и стряскаща статистика, съгласно която 2/3 от починалите в произшествия са почтени. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР