В търсене на по-добър живот, хората заминават в други държави,

...
В търсене на по-добър живот, хората заминават в други държави,
Коментари Харесай

В коя страна се живее най-добре

В търсене на по-добър живот, хората отпътуват в други страни, без значение от възрастта. През последните 25 години доста хора са отишли на работа или са останали в чужбина, с цел да живеят. Момичетата се надяват да намерят богат задграничен брачен партньор, а мъжете – почтени заплати. Въпреки това на никое място не е изцяло добре. Често упованията не съответстват с действителността, тъй като действителният живот е доста друг от това, което виждаме, когато пътуваме или по малкия екран.

Наскоро редакторите на съветския уебсайт “Так Просто! “ предадоха историята на една жена, която се завърна в родината си след една година живот в Италия. Тя отпътувала освен да работи, само че и да получи повече локално обучение и да остане за непрекъснато престояване. Ще ви разкажем какво е предиздвикало момичето да се върне в родината си.

В коя страна се живее най-добре
Както и прелестно да наподобяват красивите европейски страни, когато погледнете архитектурата, тихата скорост на живота, усмихващите се хора и заплатите в приятна валута. Но по някаква причина доста от нашите хора не могат да живеят там щастливо и доста постоянно се връщат в родните си места. Едно момиче написа в блога си: „ Исках да се преместя в колоритна Италия, да отида в локален институт и да стана пълновръстен жител.


Но след известно време разбрах, че има няколко неща, които не мога да приема. Разбира се, всички те не са толкоз сериозни, само че за мен персонално те станаха основни, когато взеха решение да се прибера у дома. Важно е да се чувствате щастливи. “

Само към този момент вътре страната стартирате да забелязвате всички дефекти и разбирате, че обстановката е идентична на всички места, единствено отношението на популацията към нея е друго. Ще ви разкажем какво объркало момичето и за какво тя промени решението си да живее в Италия.

1. Подход към решаването на въпросите
Италия е развита страна и сигурно поддържа техническия напредък. Но всички въпроси тук би трябвало да бъдат решени персонално. Тук не са привикнали да обясняват нещо или да изясняват по телефона или електронната поща. Дори да научите за съществуването на работа, би трябвало сами да дойдете в компанията. Ако в северната част на страната, да вземем за пример в Милано, можете да проведете някакви договаряния от разстояние, то просто на юг е съвсем невероятно.

Ако желаете да узнаете нещо или да получите нужната информация – се обърнете персонално и попитайте. Можете да прекарате половин ден, като обикаляте съответните управляващи, само че в последна сметка ще би трябвало да мине още един ден, тъй като сте били погрешно насочени. В други страни също не постоянно всичко се изяснява, само че отношението към времето там е по-уважително. В Италия никой не бърза, по тази причина и е мъчно новодошлият да се интегрира в такава среда.

И, несъмнено, бюрокрацията и шуробаджанащината, които също се случват в тази страна. Тук има доста мощни фамилни връзки.

2. Мъжете
Много съветски дами свързват италианските мъже с пристрастеност, романтика, благотворителност и, несъмнено, хубост. Но уви, в действителност всичко не е толкоз ужасно. В Италия не е всекидневно да се женят бързо, както в други страни. Двойките могат да се срещат за 7-10 години, само че в това време живеят настрана и прецизно разделят сметката в ресторанта. Техните мъже доста обичат децата и бащите им са в действителност красиви. Но до момента в който има опция, те пазят свободата си и се радват на нея.

3. Бюрокрация
Италия, която е европейска страна, има по-високо равнище на администрация, в сравнение с в Русия или в друга постсъветска страна. Законът се заобикаля по всички вероятни и невъзможни способи, а полицията по-скоро би упреквала емигранта в сравнение с своя жител, даже и да бърка. Също по този начин голяма роля играе езиковата преграда, която вкарва свои лични нюанси.

4. Безработица
Изненадващо, Италия има много висока безработица В курортните градове и огромните градове на север към момента има някакъв приход и вяра за кариерно развиване. Но в цялата страна е мъчно да се откри добра работа, даже в случай че имате нужното обучение и опит.

Посетителите, въпреки това, постоянно получават местата, където локалните хора не желаят: работа по полята, семейства, грижи за възрастни хора…

Вярно е, че е добре там, където не сме. Всяка страна има свои лични проблеми и нюанси, които са разбираеми за локалните. Те просто знаят в личната си страна по какъв начин да решат този или оня проблем, а ние пък в нашата. Навсякъде можете да живеете добре, в случай че работите над това. В края на краищата хората постоянно бягат в друга страна не тъй като родината им е прекомерно неприятна, те бягат от персоналните си проблеми. Понякога е по-лесно да започнете всичко от нулата, в сравнение с да коригирате нещо.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР