В търговищкото село Ралица няма нито един кандидат за кмет.

...
В търговищкото село Ралица няма нито един кандидат за кмет.
Коментари Харесай

В търговищкото село Ралица няма нито един кандидат за кмет

В търговищкото село Ралица няма нито един претендент за кмет. Това потвърди председателят на Общинската изборна комисия (ОИК) юрист Дияна Игнатова.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 2
Казусът бе включен като точка от дневния ред на съвещанието на Общинския съвет в Търговище през днешния ден, с цел да бъде определен краткотрайно изпълняващ длъжността кмет на обитаемото място.

Когато няма регистриран претендент за кмет, както е видно от Регистъра на кандидатските листи в ОИК, следва президентът да насрочи частични избори за кмет на кметство Ралица. Към момента длъжността се извършва от кметски наместник.

До осъществяване на частични избори следва Общински съвет - Търговище да избере краткотрайно изпълняващ длъжността кмет на кметство Ралица, изясни по време на съвещанието краткотрайно изпълняващият кмет на Търговище Валентин Велчев. 

Днес съветниците взеха решение за кметство Ралица краткотрайно да извършва длъжността „ кмет на кметство “, считано от приключване на мандата - 27 октомври 2023 година, до осъществяване на частични избори и полагането на клетва на новоизбран кмет – Тошко Денев. Денев и до момента бе кметски наместник, разясниха от администрацията. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР