Петимата общински съветници от в Общинския съвет на Ловеч свалят

...
Петимата общински съветници от в Общинския съвет на Ловеч свалят
Коментари Харесай

Общинските съветници от БСП свалят доверието си от кмета на Ловеч

Петимата общински съветници от в Общинския съвет на Ловеч смъкват доверието си от кмета на общината Страцимир Петков. Това заяви общинският консултант от Минчо Казанджиев на конференция в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция в града, на която участваха и останалите съветници от групата на партията.

По думите му повода за решението е, че кметът Страцимир Петков разгласи в края на предходната седмица, че освобождава заместника си инж. Петър Маринов. Както Българска телеграфна агенция към този момент осведоми, Петков уточни, че " уволнението е политическо ", защото не получава поддръжка в Общинския съвет от, от чиято квота е Маринов.

" Ние ще продължаваме да работим в името на нашия град и за неговото благоденствие. Всяко едно положително предложение ще бъде подкрепено, само че всичко, което дава подозрение за проблеми, за неправомерност, за ползи, няма да бъде подкрепено и ще бъде съществено подложено на критика от нас ", сподели Минчо Казанджиев.

е подкрепила Петков на балотажа за претендент за кмет, само че съглашение сред нас няма, сподели той. 

Казанджиев означи, че предизборната платформа на кмета се е припокривала значително с целите на, само че в програмата му за ръководство част от тях не били включени.

" Казахме, че ще поддържаме това ръководство, само че не непременно. Голяма част от предложенията ни не бяха осъществени. Искахме да бъде осъществена незабавна проверка на община Ловеч. За близо шест месеца ръководство не можаха да схванат какво е наследството в общината. Обяснението, че е подписан контракт за осъществяване на одит на Общината, само че компанията се е отказала, е неработещо, тъй като в Общината има структури, които могат да извършат това ", сподели Казанджиев.

По думите му, в случай че управлението на Общината е имало предпочитание да ревизира какво е наследството, е можело даже и със лични сили да го направи.

Казанджиев сподели още, че методът, по който кметът Страцимир Петков се е разделил със заместник-кмета Петър Маринов, както и с Камелия Вълчанова, която била потвърден специалист в публичните поръчки, е " преждевременно решение, безогледно и несъгласувано с нас ".

Той уточни, че са подкрепяли оферти в Общинския съвет и даде образец с избора на ръководител на Общински съвет, актуализацията на финансовите разноски, тактиката за ръководство на общинската благосъстоятелност и с бюджета.

Казанджиев сподели, че са били срещу връщането на терена на казармата на страната и увеличението на заплатата на кмета, от което се покачват и заплатите на заместниците му и на ръководителя на Общинския съвет.

Заместник-ръководителят на групата на в Общинския съвет Валентина Янкова изясни, че част от съветниците не са подкрепили структурата на общината, тъй като липсва обосновка и законова основа.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР