В Танзания археолозите са открили доказателства за човешка дейност, датираща

...
В Танзания археолозите са открили доказателства за човешка дейност, датираща
Коментари Харесай

Археологическо откритие на 2 млн. години пренаписва историята на човечеството

В Танзания археолозите са разкрили доказателства за човешка активност, датираща отпреди два милиона години. Всички открити артефакти, в това число оръдия на труда, принадлежат към културата Олдувай, написа Блиц.



Екип от археолози от Танзания, Канада, и сътрудници от Африка и Европа, разкопаха речно корито в равнината Серенгети и се натъкнаха на огромен брой артефакти, които свидетелстват за съществуването на антични хора в района. Изследователите са разкрили голям брой каменни принадлежности, костни фрагменти и разнородни химически заместители, направени от растителни и зъбни материали.

 Археологическо изобретение на 2 млн. години пренаписва историята на човечеството

Анализът сподели, че възрастта на откритите артефакти е почти 2 милиона години и те принадлежат към културата Олдувай. Откритието сподели, че античните хора са изработвали принадлежности още преди милиони години. В процеса на разработване на принадлежности, с цел да се остри ръбът на камъка, той просто се счупва на две. Камъкът повече не е култивиран. Според точността на откритите артефакти специалистите са открили, че хората и животните в този район са населявали места най-вече покрай водоизточници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР