В своя епидемиологичен доклад гръцката Национална организация за обществено здраве

...
В своя епидемиологичен доклад гръцката Национална организация за обществено здраве
Коментари Харесай

В Гърция грипът се увеличава, случаите на Ковид-19 намаляват

В своя епидемиологичен отчет гръцката Национална организация за публично здраве (EODY) демонстрира, че случаите на Ковид-19 понижават, грипът се усилва, а случаите на респираторно-синцитиален вирус (RSV) са повече или по-малко непрекъснато число.

По-конкретно, отчетът, учреден на данните от 12-18 декември, демонстрира нарастване на случаите на грип (включително всички видове) спрямо миналата седмица, което визира най-силно възрастовите групи от 5 до 14 години и от 50 до 64 години. Случаите измежду младежите под 5 години и над 65 години са релативно постоянни.

Що се отнася до инфекциите с SARS-CoV-2, процентът на позитивните случаи понижава за трета поредна седмица. Броят на хоспитализациите с Covid-19 е на същото равнище като миналата седмица. Има 104 нови интубации на пациенти с зараза с Covid, до момента в който бяха регистрирани 150 смъртни случая на хора със междинна възраст 85 години (диапазон 49-98).

Подвариантът BA.5 продължава да бъде най-разпространеният в Гърция. Позитивността на RSV е почти непрекъсната спрямо миналата седмица.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР