В сводката се казва, че в посока Купянск руската армия

...
В сводката се казва, че в посока Купянск руската армия
Коментари Харесай

Русия е спряла атаките си към Купянск и Лиман, усилията са към Бахмут, Авдеевка и Мариинка

В сводката се споделя, че в посока Купянск съветската войска " продължава укрепителните действия в избрани региони " ; на юг, в посока Лиман, също не е имало опити за нахлуване.

" Основните старания на съперника не престават да са ориентирани към осъществяване на настъпателни дейности в направленията Бахмут, Авдеевка и Мариинка ", написа украинският общоприет щаб.

Неофициални източници - канали в Telegram от двете страни - в понеделник, както и в предходните дни, писаха за нахлуване на щурмови групи на ЧВК " Вагнер " на разнообразни места в западната част на Бахмут.

Русия няма да кани никакви задгранични водачи на обичайния боен церемониал по случай Деня на успеха на 9 май, провеждащ се за втора поредна година на фона на войната в Украйна, съобщи ДПА.

" Няма да има специфични предложения тази година ", сподели през вчерашния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от организация " Интерфакс ".

Само президентът на Киргизстан Садир Жапаров ще участва на тържествата за 78-ата годишнина от успеха на Съветския съюз над нацистка Германия във Втората международна война, защото ще бъде на работна аудиенция в Москва по това време.

Официално Кремъл оправда отсъствието на задгранични водачи с това, че тази година не е кръгла годишнина от успеха над фашизма.

Песков сподели обаче, че съветският президент Владимир Путин ще произнесе обичайна си тирада по време на парада.

" Разбира се, че ще има тирада (на Владимир Путин) ", сподели представителят на Кремъл, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Разработен е учебник по история за 11-ти клас с раздел, отдаден на съветската инвазия в Украйна, наричана от Москва " специфична военна интервенция ", заяви съветският министър на образованието Сергей Кравцов, съобщи ТАСС.

" В ръцете си държа учебник за 11-ти клас. Той се оказа доста забавен ", съобщи министърът по време на просветителния маратон " Знание. Първи ".

По-рано Кравцов беше съобщил, че от 1 септември за 10-ти и 11-ти клас ще има учебник по история с раздел за нашествието. По думите му в него ще бъдат обхванати всички аргументи за началото на нахлуването на съветските войски в Украйна. Освен това в него се възнамерява да се обединят в един курс общата и съветската история, на която ще бъде отредена основна роля в учебника.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР