В Световно първенство, изпълнено с разочарования за големите футболни сили,

...
В Световно първенство, изпълнено с разочарования за големите футболни сили,
Коментари Харесай

Nike печели битката срещу големия си съперник Adidas на Световното по футбол

В Световно състезание, изпълнено с разочарования за огромните футболни сили, Nike е на път да победи остарелия си противник Adidas в оспорваната борба за спонсор на екипите, написа Reuters.

Американската компания доставя екипите на Бразилия, Франция и Англия - трите страни, които са считани за най-големите любимци от букмейкърите. Тя облича и скритият любимец Хърватия.

Германският й съперник създава оборудването на Белгия, Русия и Швеция. Единственият четвъртфиналист, носещ екип, който не е дело на двете компании, е Уругвай, спонсориран от Puma.

Комбинираните достижения на екипите на Nike в Русия, са забележителен триумф за производителя на спортни дрехи, който се пробва да усили продажбите си, свързани с футбола в международен мащаб. Американската компания има повече от 2 милиарда $ доходи от футболна екипировка през фискалната 2018 година

" Докато Adidas господства в европейските лиги и американската професионална лига, сигурно всеки пазарен дял, който Nike може да завоюва в нетрадиционен за Съединени американски щати спорт, може да е от изгода за цената на акциите и марката ", твърди Джейк Долархайд, изпълнителен шеф на Longbow Asset Management.

Спортните марки нормално продават по-голямата част от фенските си продукти преди Световното състезание, само че триумфът на даден тим на терена може да сътвори в допълнение търсене на екипите му, изключително в случай че напредъкът му е непредвиден.

За пръв път Nike изпревари Adidas като снабдител на екипи на Мондиала в Бразилия през 2014 година Германската компания имаше преимущество тази година, обличайки 12 от 32-та участника на Световното, измежду които любимците Германия и Испания, както и домакина Русия. Nike достави екипите за 10 от отборите на шампионата.

Миналата сряда Мондиалът направи пагубен поврат за Adidas с непредвиденото отпадане на настоящия първенец Германия. Акциите на немската компания, която е главен спонсор на Бундестима, паднаха с 2.7% още на идната сесия.

През 2014 година екипите на германците образуваха към 1/3 от близо 9-те милиона продадени на екипа на тимове с логото на Adidas, като 10% от тези продажби са резултат от успеха на Германия в шампионата, показва анализаторът на Wedbush Кристофър Свезя.

През уикенда бяха отстранени още 2 любимеца - Аржентина и Испания, също обличани от немския състезателен бранд. По същия метод Мексико изгуби от спонсорираната от Nike Бразилия в понеделник.

В началото на актуалното Световно състезание Adidas намали евентуалния резултат на спортното събитие върху продажбите, изтъквайки охлаждащата се съветска стопанска система.

Но Мондиалът остава съществена маркетингова опция за немската компания, която е един от седемте публични сътрудници на FIFA и снабдител на топката за мачове от Световното от 1970 година насам.

Освен екипите на тимовете, спонсорството на най-големите звезди е от решаващо значение за популяризирането на футболните обувки. Преди шампионата Nike очакваше 60% от играчите да носят обувки с логото й.

От началото на Световното състезание на 14 юни акциите на Nike са нарастнали с съвсем 3%, най-много поради мощния тримесечен доклад и положителните вероятности за продажбите. Adidas е изгубила към 5% от пазарната си стойност.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР