В Световния ден на пианото, 29 март - избран, защото

...
В Световния ден на пианото, 29 март - избран, защото
Коментари Харесай

Пианистката Мина Милетич издаде албум във Великобритания

В Световния ден на пианото, 29 март - определен, тъй като това е 88-ия ден в годината, а общоприетото пиано има 88 клавиша - имаме опция да ви представим премиерно в българския радиоефир новия албум на пианистката Мина Милетич.  В него са включени пиеси, които постоянно попадат в концертните стратегии на изпълнителката като бисове - от Моцарт, Шопен, Григ, Дебюси. 

 Пътят на Мина Милетич стартира от Музикалната академия в Белград, където е родена (майка й е българка). По-късно живее и работи в Лондон, където специализира в Кралската академия за музика в класа на фамозния Пол Луис. Сега Милетич е високо ценена концертираща пианистка с интернационална кариера и клавирен възпитател в влиятелния лицей „ Итън “. През 2007 е оповестена за Млад музикант на годината във Англия. 

Представяли сме към този момент нейни албуми в дуо с цигуларя Димитър Буров, който също гради кариерата си в Лондон и дружно са отлична камерна двойка.

Мина Милетич описа всички забавни детайлности за концепцията и реализирането на новия си компактдиск в предаването " Алегро виваче " по " Хоризонт ". Чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР