В световен мащаб всяко дете е изгубило средно по 74

...
В световен мащаб всяко дете е изгубило средно по 74
Коментари Харесай

В световен мащаб средно една трета от учебната година е изгубена заради коронавируса

В международен мащаб всяко дете е изгубило приблизително по 74 образователни дни, което е към една трета от образователната година, а неравенствата са се задълбочили, поради пандемията от ковид, съобщи през днешния ден неправителствената организация " Спасете децата " (Save the Children), представена от Франс прес.

" Близо една година след формалното оповестяване на пандемията стотици милиони деца към момента не са на учебно заведение ", сподели Ингер Ашинг, изпълнителният шеф на " Спаси децата ", призовавайки връщането в клас да стане приоритет.

В пика на пандемията 91 % от учениците по света не са ходили на учебно заведение.

Затварянето на учебните заведения задълбочи разликите сред богатите и бедните страни, само че също и вътре в страните, сред финансово обезпечените и изпитващите дефицит фамилии, сред града и селото, сред децата бежанци и останалите, сред хората с увреждания и без увреждания, акцентира неправителствената организация.

В Съединени американски щати при започване на пандемията повече от 15 милиона възпитаници в гимназиите не са разполагали с надеждна интернет връзка, с цел да преминат на отдалечено образование.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР