В световен мащаб броят на заразените с коронавирус надхвърли 40

...
В световен мащаб броят на заразените с коронавирус надхвърли 40
Коментари Харесай

Над 40 млн. са вече заразените с COVID-19 по света


В международен мащаб броят на инфектираните с ковид надвиши 40 милиона души, сочат данните на организация Ройтерс, съобщи БНР. Нова мощна вълна на вируса се записва в северното полукълбо с настъпването на есенно-зимния сезон, отбелязва организацията.

Данните на Ройтерс демонстрират, че темпът на пандемията продължава да се усилва. Само в границите на последните 32 дни световните случаи на ковид се усилиха с 10 милиона до общо 40 милиона спрямо 38 дни, които бяха нужни за тяхното повишение от 20 на 30 милиона, 44 дни - от 10 до 20 милиона и цели трите месеца, с цел да доближат 10 милиона след първите случаи, докладвани от китайския град Ухан при започване на януари.

Бяха следени и рекордни дневни нараствания на новите инфекции в края на предходната седмица, като случаите на ковид в международен проект надвишиха за пръв път от началото на пандемията 400 000 за едно денонощие.

През последната седмица имаше приблизително към 347 000 случая всеки ден спрямо 292 000 през първата седмица на октомври, демонстрират още данните на Ройтерс.

Съединени американски щати, Индия и Бразилия остават най-силно засегнатите страни в света. Случаите на Covid-19 в Северна, Централна и Южна Америка съставляват към 47,27% или съвсем половината от световните случаи.

В Европа пък новите случаи нарастват с над 150 000 дневно, защото доста страни, в това число Италия, Нидерландия, Германия, Австрия, Полша, Украйна, Кипър и Чехия, регистрират рекордно всекидневно нарастване на броя на ковид ните инфекции.

Понастоящем Европа съставлява над 17% от световните случаи на Covid-19 и близо 22% от смъртните случаи в международен мащаб.

От началото на пандемията над 1,1 милиона души са умряли поради ковид , като световната смъртност се движи към 2,8% от общите случаи на инфектирани.

Официален представител на Световната здравна организация съобщи, че броят на починалите от Covid-19 в международен мащаб може да се удвои до 2 милиона, преди да бъде необятно приложена сполучлива ваксина и може да бъде даже по-висока без съгласувани дейности за ограничение на пандемията.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР