В светлината на неотдавнашното покачване на стойността на Биткойн американският

...
В светлината на неотдавнашното покачване на стойността на Биткойн американският
Коментари Харесай

Питър Шиф отново разкритикува Биткойн след като криптовалутата достигна $50,000

В светлината на неотдавнашното повишаване на цената на Биткойн американският брокер и финансов коментатор Питър Шиф изрази песимизъм, като допусна, че това може да наподобява на " още един типичен “пъмп и дъмп ” цикъл.

В бранша на вложенията   пъмп и дъмп (pump and dump) е манипулативна скица, посредством която изкуствено се надува цената на даден актив, с цел да се продаде на по-висока цена.

В понеделник цената на Биткойн се повиши над границата от $50,000, достигайки най-високото си равнище от три години насам. Това внезапно покачване провокира неспокойствие измежду вложителите, като доста от тях се насочиха към криптовалутата.

Скокът значително се дължеше на забележителния приток на средства към спот пазара на Биткойн ETF, възлизащ на $1.1 милиарда през миналата седмица.

Макар че ентусиазмът от ралито на BTC е огромен, Шиф остава внимателен, разглеждайки го като евентуално кратковременно въодушевление.

Той характеризира скока като напомнящ за тактичност на операция, целяща привличане на купувачи, които след това да се освободят от надценения актив с облага, което може да докара до срив на цената.

Позицията на Шиф повтаря тази на Джим Креймър, водещ на предаването “ ” по CNBC, който непрекъснато показва запаси към Биткойн и поучава вложителите да се освободят от своите дялове.  

Миналия месец, когато Биткойн наближи $40,000, Креймър загатна за нерешителност, като допусна, че може би е благоразумно вложителите да “изтеглят парите си ”.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР