В студито на Още от деня правосъдният министър Цецка Цачева

...
В студито на Още от деня правосъдният министър Цецка Цачева
Коментари Харесай

Цецка Цачева: Решението за оставка на здравния министър е един морален акт

В студито на " Още от деня " правосъдният министър Цецка Цачева разяснява днешната оставка на здравния министър. По думите й, на съвещанието на държавното управление Николай Петров е участвал в работата на кабинета и след края на съвещанието е подал оставката си на премиера персонално и тя е била призната. Темата не е обсъждана на съвещанието на Министерски съвет. Това е един честен акт от страна на един извънредно способен и безрезервен доктор, мъж с офицерска чест и морал. В резултат на журналистическото следствие той по този начин е решил. Не съм говорила с него, известно ми е това, което знаете и вие от медиите, добави Цачева.

 Цецка Цачева - министър на правораздаването: Всеки, който е гледал журналистическото следствие, си задава доста въпроси. Обществото чака отговор на тези въпроси. Не мога да ви отговоря на тях, тъй като самата аз се запитвам фактически и с управленчески опит, в случай че е имало пропуски в процедурата по осъществяване на публични поръчки, минимум екипа, с който е работел, би следвало правилно да го предупредят. От опита ми знам, че с цел да се стигне до автограф на един началник, се минава през доста звена, доста съгласувателни процедури. Нека да изчакаме способените органи, и аз съм уверена, че те ще ни дадат отговорите на въпросите, които ни поставяте.
Битката против корупцията не се води сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия, а тя се води от цялото общество против това събитие, против всички структури и органи в страната, които имат отношение към това. Сферата на опазването на здравето е една доста сензитивна сфера, защото средствата, които държавното управление поредно през последните бюджетни години отделя, непрестанно се усилват. А като, че ли не можем да получим самопризнание от жителите за по-качествено опазване на здравето, посочи правосъдният министър.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР