В стремежа си да доведе ЕС към неутралитет за климата,

...
В стремежа си да доведе ЕС към неутралитет за климата,
Коментари Харесай

ЕС предлага 100 милиарда евро за по-бедните държави-членки за климатичен преход

В устрема си да докара Европейски Съюз към неутралитет за климата , ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен желае да вложи 100 милиарда евро , за да помогне на страните членки , които към момента мощно разчитат на прехода на изкопаеми горива към по-ниски излъчвания , оповестява АП.

Фон дер Лайен , която встъпи в служба този месец отпред на изпълнителна власт на Европейския съюз, трансформира битката против изменението на климата в главен приоритет на петгодишния си мандат.
 Борбата за климата преди бедността и тероризма в целите на европейците
Борбата за климата преди бедността и тероризма в целите на европейците

Всеки трети българин приоритизира битката със обществената изолираност и бедността

Първата жена, която в миналото оглавява комисията, даде обещание да трансформира Европейски Съюз в първия в света въглеродно безпристрастен континент до 2050 година като част от " европейската зелена договорка ".

Проектът на резолюции , които водачите на Европейски Съюз ще продължат във връзка с изменението на климата, когато се срещнат в четвъртък, получен от " Асошиейтед прес ", оповестява, че инвестицията в размер на 100 милиарда евро ще служи като " поддръжка за районите и секторите, най-засегнати от прехода ".

Комисията се надява, че фондът ще помогне на районите, които са най-силно наранени финансово от прехода към по-чисти промишлености .
 Рано или късно затваряме въглищни централи
Рано или късно затваряме въглищни централи

България разчита на тях и е с релативно невисок Брутният вътрешен продукт, изяснява енергиен специалист

Сред тях Унгария, Чехия и Полша към момента не се ангажират с задачата на Европейски Съюз да имат чисти нулеви излъчвания на CO2 до 2050 година, които ще бъдат разисквани по време на среща на държавните и държавните ръководители на Европейски Съюз в Брюксел.

Новият фонд , чиито подробни данни би трябвало да бъдат разкрити през януари, може да помогне и да убеди водачите от трите страни да се причислят към тази цел .

" Искам да реализираме единодушие по отношение на уговорката Европейски Съюз да стане климатично безпристрастен до 2050 година ", съобщи Чарлз Мишел, ръководител на Съвета на Европейски Съюз, в писмото си с покана до водачите на Европейски Съюз, които съставляват групата.
 Борисов към Европейски Съюз: Да накараме Съединени американски щати и Китай да се съобразят с чудовището на климата
Борисов към Европейски Съюз: Да накараме Съединени американски щати и Китай да се съобразят с чудовището на климата

" Комините дали пушат в Съединени американски щати, Китай или Виетнам, атмосферата го донася и при нас "

" Това би бил главен сигнал от Европейския съвет, че Европейски Съюз ще поеме световна лидерска роля по този основен въпрос . "

Той добавя, че преходът към стопанска система с по-ниски излъчвания ще сътвори благоприятни условия за стопански напредък, само че че Европейски Съюз би трябвало да признае, че смяната може да бъде по-разрушителна за някои страни .

Фон дер Лайен, който през март ще показа европейски закон за климата , желае блокът от 28 страни да понижи въглеродните излъчвания с най-малко 50% до 2030 година спрямо равнищата от 1990 година, повече от контрактуваните понастоящем цели от 40%.

Ако е допустимо, тя би желала да усили задачата на Европейски Съюз за 2030 година да доближи 55% по метод, който не би навредил на стопанската система .
 Радан Кънев желае точните въпроси за енергетиката ни във време на климатични промени
Радан Кънев желае точните въпроси за енергетиката ни във време на климатични промени

Да не отсъства българският спор в Екологичен потенциал
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР