В стремежа си да даде сила на бавния пазар на

...
В стремежа си да даде сила на бавния пазар на
Коментари Харесай

Гърция премахва ДДС върху сделките с имоти

В устрема си да даде мощ на бавния пазар на недвижими парцели в Гърция, да подтиква вложенията и да ускори строителния бранш, министър председателят Кириякос Мицотакис разгласи, че ще отстрани заплащането на налог добавена стойност върху имотните покупко-продажби, чиито разрешителни за градеж са издадени след 2006 година, осведоми гръцкото издание Kathimerini.

„ С други думи, всички нови градежи, както и недвижимите парцели, издигнати през последните 14 години, са освободени от налог върху добавената стойност “, сподели министър председателят в тирада в Атина, в която се уточни визия за „ най-малко идващите четири години “, включваща промени за привличане на вложения, фискална политика, водена от понижаване на налози и дейности в банковата система, които да минимизират неприятните заеми. Планът, акцентира той, се стреми да увеличи междинната класа, която Мицотакис дефинира като "гръбнакът на обществото ".

Премиерът също изрази убеждението си, че главната цел за остатък от 3,5 %, за който се ангажира левият му предходник Алексис Ципрас, ще бъде понижена от 2021 година „ Казахме, че ще стартираме полемика с нашите сътрудници по отношение на 3,5-процентовата цел за примитивен остатък за 2021 и 2022 година Това ще се случи в границите на 2020 година, когато възстановим доверието на страната и нейния ангажимент за промени. И през днешния ден мога да изразя своята мощна убеденост, че тази полемика ще има позитивен резултат за Гърция “, акцентира той.

„ След контузията от десетилетна рецесия, в този момент имаме знанието и волята, които са главните съставки на решителността “, сподели Мицотакис и добави, че философията на държавното управление му се основава на доверието в демокрацията, Народното събрание и правосъдната система.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР