В страната ни са налични всички необходими количества ваксини за

...
В страната ни са налични всички необходими количества ваксини за
Коментари Харесай

Налични са всички ваксини за изпълнение на имунизационния календар

В страната ни са налични всички нужни количества ваксини за осъществяване на Националния имунизационен календар . В това увери министърът на опазването на здравето Асена Сербезова по време на парламентарния надзор. До този миг са имунизирани 23 деца на украински бежанци.

В отговор на въпрос дали е допустимо имунизациите да се доставят до кабинетите на персоналните лекари, министър Сербезова сподели, че за това е належащо да се направи обширен разбор, в това число и финансов, по отношение на организацията на този тип логистика, поради обстоятелството, че лекарите са в разнообразни обитаеми места, както и че всеки общопрактикуващ доктор обслужва друг брой пациенти, подлежащи на имунизации. Това би определило друга честота на доставките на разнообразни ваксини, добави тя. Министър Сербезова напомни, че в подписаните от Министерството на здравеопазването контракти са заложени съответни времеви интервали за доставка на ваксини, с което следва да се съобрази и превозването на имунизациите до кабинетите на лекарите.
 Министерство на здравеопазването изпрати писмо до Европейската комисия с искане за още Коронавирус ваксини
Министерство на здравеопазването изпрати писмо до Европейската комисия с искане за още Коронавирус ваксини

До края на 2022 година у нас би трябвало да бъдат доставени още 2 710 904 дози

По предлагането имунизациите, планувани в наложителния имунизационен календар, да се доставят до разкрити имунизационни пунктове , откъдето общопрактикуващите лекари да ги получават, вместо от съответната здравна ревизия, министър Сербезова напомни, че наложителните имунизации и реимунизации са част от стратегия " Детско опазване на здравето ", по която реализатори са общопрактикуващият доктор на детето или доктор експерт по детски заболявания. В този смисъл в страната няма разкрити имунизационни пунктове, които да могат да се употребяват като междинни звена за предпазване на ваксини, изясни още здравният министър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР