В страната ни има добре развито производство, затова едва ли

...
В страната ни има добре развито производство, затова едва ли
Коментари Харесай

Яйцата запазват цената си за Великден

" В страната ни има добре развито произвеждане, по тази причина надали може да чакаме огромно повишаване на цената на яйцата преди Великден ", каза ръководителят на УС на Съюза на птицевъдите в България Ивайло Гълъбов, предава bTV. Цената на българските яйца е една от най-ниските в Европейския съюз.

Въпреки че през 2021 година ние имахме извънредно ниски цени, защото заради рестриктивните мерки в туризма 1 година производителите продаваха яйцата под себестойността им, добави той. Гълъбов разяснява и изчерпания ресурс от евтини първични материали: „ Налага се да последва растеж на суровините. Това са главно царевица, пшеница, слънчоглед, и несъмнено, електрическа енергия, природен газ, горива и не на последно място метал, който е съществена суровина за нашите софтуерни оборудвания “.

Гълъбов изясни, че надали ще има доста голямо увеличение в дните преди Великден на цената на яйцата. „ Защото комерсиалните вериги имат дълготрайни контракти с производителите и за празниците прибягват или до промоции, с цел да пазарувате и да притеглят вниманието на своите клиенти “, добави той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР