В столицата ще се проведе 40-ият Софийски маратон, в който

...
В столицата ще се проведе 40-ият Софийски маратон, в който
Коментари Харесай

Над 4000 души бягат в 40-ия Софийски маратон

В столицата ще се организира 40-ият Софийски маратон, в който се чака да се включат повече от 4 хиляди души и още към 1500 в всеобща отдалеченост на 5 километра.

По-подробно за събитието осведоми спортният шеф на надпреварата Даниел Дуков: Дистанциите са 10, 21 и 42 км, както и всеобщият старт от 5 км. Стартът на надпреварата е пред НХГ на площад " Княз Александър " в 9:30 часа за маратонците, а останалите участници ще потеглят през 15 минути.

Една обиколка е 21 198 метра. Маратонците ще създадат две обиколки. Първите 10 при дамите и мъжете в маратона, първите 6 в полумаратона и първите трима на 10 км ще получат парични награди. Наградният фонд е над 65 000 лв.. В маратона ще се включат с обособен старт трансплантирани хора, лекари и поддръжници на идеята за донорство и трансплантация, които ще пробягат дистанцията алегорично. Инициативата е във връзка на Европейския ден на донорството и трансплантацията.

Заради маратона ще работи краткотрайна организация на придвижването за коли и градския превоз в центъра на София и в кварталите " Хаджи Димитър " и " Левски Г ". Софийският маратон краткотрайно трансформира придвижването през уикенда.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР