В столицата протестът започна в 12 часа пред Съдебната палата.

...
В столицата протестът започна в 12 часа пред Съдебната палата.
Коментари Харесай

В ден с тежки катастрофи: Национален протест на близки на жертвите на пътя

В столицата митингът стартира в 12 часа пред Съдебната палата. Протестиращите упорстват за по-тежки санкции за причинителите на гибел на пътя. Сред настояванията им е да се инкриминира отводът от тест за приложимост на алкохол и опиати, а при гибел на пътя и превишена скорост три пъти над разрешеното, закононарушението да не се води ликвидиране по несъобразителност, както е сега. 

Това е следващ митинг на родственици на жертви на произшествия. Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов към този момент съобщи, че оправянето с войната по пътищата е приоритет освен на Министерство на вътрешните работи, само че и на цялото държавно управление.

Днес се организира и митинг поради неприятното положение на пътя Гълъбово - Мъдрец. Тази заран протестиращи затвориха кръстовището до Топлоелектрическа централа " Брикел ". Хората настояха пътната права да бъде ремонтирана. По думите им дневно по нея минават над 2000 служащи, до момента в който пътят по думите им не е ремонтиран от 40 години. В тази връзка министърът на районното развиване Андрей Цеков даде обещание пътят да бъде ремонтиран през есента. 

Деня на националния митинг на околните на починали в пътни произшествия беше белязан от поредност от произшествия с доста ранени и една жертва. Трима души пострадаха при преден конфликт тази заран на пътя сред пазарджишките села Звъничево и Лозен. Ранените са откарани в болница. Други шестима пък пострадаха при злополука сред автомобил с българска регистрация и турски автомобил в граничещия с България турски окръг Одрин. Сред ранените има две деца. Инцидентът е станал през вчерашния ден, само че за него турските медии оповестиха през днешния ден. 

За страдание, случаите през днешния ден взеха и една жертва - към 10.30 часа тази заран мъж почина на място, откакто се удари с лекия си автомобил в пътнически рейс на пътя сред Сандански и Струмяни. Шестима пасажери от рейса пострадаха леко. 

Друг злополука - на Околовръстното в София до разклона за Горна баня, блокира придвижването в региона. При случая няма потърпевши.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР