В Стокхолм започна процесът срещу Рахмат Акилов. Узбекистанецът е обвинен

...
В Стокхолм започна процесът срещу Рахмат Акилов. Узбекистанецът е обвинен
Коментари Харесай

​Започна делото срещу заподозрения за атентата в Стокхолм

В Стокхолм стартира процесът против Рахмат Акилов. Узбекистанецът е упрекнат за офанзивата с камион на една от търговски улици в шведската столица, осъществена предходната година.


От през днешния ден до четвъртък страните ще се срещнат с материалите по делото, които са към 9 000 страници. През април 2017 камион, ръководен от Акилов, връхлетя пешеходци по една от централните улици в Стокхолм и се вряза в търговски център.

Загинаха петима, минимум 15 души бяха ранени. В тежкотоварния автомобил беше намерено взривно устройство, сработило отчасти.

Предполага се, че Акилов е бил въодушевен от Ислямска страна, само че терористичната формация отхвърли да е съпричастна към нападението. Показанията на узбекистанеца, който е единственият обвинен за нападението, се чакат идната седмица, а присъдата му - в средата на юни.
 Заподозреният за нападението в Стокхолм е 39-годишен узбекистанец Заподозреният за нападението в Стокхолм е 39-годишен узбекистанец
Шведската прокуратура удостовери през днешния ден, че арестуваният обвинен за вчерашното нахлуване с камион в Стокхолм е 39-годишен мъж от Узбекистан, предадоха А...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР