В статус в социалните мрежинезависимият депутат Явор Божанков разкри обществена

...
В статус в социалните мрежинезависимият депутат Явор Божанков разкри обществена
Коментари Харесай

Божанков: Органът, приел закона, пуши - принцип, валиден и при корупцията

В статус в обществените мрежинезависимият народен представител Явор Божанков " разкри " социална загадка, която, по негови думи, е образец за всеобщото неспазване на разпоредбите в страната. В коментара си той разказва сцена от заведение, в което, макар възбраните, се пуши свободно.

" Попадам в заведение, в което се пуши. Страшно е, че има закони и правила, които умишлено не се съблюдават. За правовия ред е ужасно. Независимо дали става дума за пушек или за друго. "

След това продължава с коментара си, назовавайки по-дълбокияпроблем с пушенето на закрито. Хората, които са въвели това предписание редовно не го съблюдават, споделя той.

" В Народното събрание се пуши. В една огромна зала на втория етаж. Пушат политици, публицисти и посетители. На закрито. Заедно.

Органът приел закона - пуши. Тези, които би трябвало да постановат закона – пушат. Народът – пуши. Когато деца и студенти гостуват тук, преди да излязат на балкона минават през пушилнята - с възпитателна цел. "

Той разказва тази обстановка като чудесна прилика за цялостната обстановка на общодържавно равнище и отношението към разпоредбите даже на тези, които ги основават.

" Никой не гъква. Всички са „ вътре “. Този принцип е годен и при корупцията.

Кога ще се „ оправи “ България? Когато стартираме да съблюдаваме разпоредбите. Да се борим ние за ред. Независимо дали сме пушачи. Тогава ще има господство на закона. "

Накрая самостоятелният народен представител приключва с констатация, че първо би трябвало сами да си помогнем, започвайки да съблюдаваме разпоредбите, и след това да чакаме реализация и подобрениена всичко останало.

" След това добра инфраструктура. След това положително опазване на здравето. Справедлива обществена система.

От нас стартира всичко. Това е ежедневно изпитание. Лична битка. Няма да го свърши Венецианската комисия. Нито Европейски Съюз. Нито Съединени американски щати.

Или ние ще го създадем, като общественост или ще потънем в безвластие. "

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР