В Стария Пловдив днес започна традиционния пленер „Творецът“. Той ще

...
В Стария Пловдив днес започна традиционния пленер „Творецът“. Той ще
Коментари Харесай

Ако сте в Пловдив: Насладете се на пленер Творецът

В Стария Пловдив през днешния ден стартира обичайния пленер „ Творецът “. Той ще продължи до 12 юни в дом „ Иван Черноземски “ - Културен център „ Бизнесът за Пловдив “.

В пленера са поканени за присъединяване пловдивските художници Емилия Арабаджиева, Лидия Симеонова, Николай Няголов, Иван Краевски и бургаският създател Добрин Вътев. Редом с тях ще рисуват и двама млади създатели. Радостина Стоева е ученичка в Националната художествена гимназия „ Цанко Лавренов “ - Пловдив, а Искрен Дочев е възпитаник в Националната гимназия за театрални фрагменти и екранни изкуства.

Темата, с която художниците ще потвърдят креативното си майсторство е „ Пловдив, Старият Пловдив “, а техниката на работа е с маслени бои. Пленерът приключва с галерия от платната на участниците в него, която се открива на 12 юни в същия дом в Стария град /ул. „ Цанко Лавренов “ №5/, в който те ще работят през седмицата.

Четиринадесет от творбите от пленера ще останат за Ротари „ Пълдин-Пловдив “ и съдружие „ Бизнесът за Пловдив “. С тях двете неправителствени организации ще подкрепят своята активност. Най-често те биват дарявани на читалища и учебни заведения. Младите създатели от пленера пък ще зографисват портрети на Георги Сава Раковски, които ще отидат в сбирката на фондация „ Народните будители и аз “
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР