В Стара Загора беше открит третият Международен майсторски клас на

...
В Стара Загора беше открит третият Международен майсторски клас на
Коментари Харесай

В Стара Загора започна майсторският клас на Веселина Кацарова

В Стара Загора беше открит третият Международен майсторски клас на оперната прима Веселина Кацарова. След прелиминарен асортимент по документи и предоставени аудио и видео записи от над 30 претенденти от целия свят, Маестрата избра 10 дейни участници, с които да работи в продължение на 10 дни. В Майсторския клас на Веселина Кацарова вземат участие млади оперни артисти от България, Испания, Русия, Украйна, Азербайджан, Румъния и Япония. След като се срещна с надарените си избраници, Веселина Кацарова направи прослушване, с цел да ги чуе онлайн.  

След прослушването стартира работата на младите специализанти с Веселина Кацарова и корепетиторката на Старозагорската опера Светлана Денева. На прослушването участва и младият диригент Виктор Крумов, който ще дирижира церемония концерта на участниците в Майсторския клас на Веселина Кацарова.
Млади певици ще пеят в спектакли на Старозагорската опера 
Специални награди от маестра Веселина Кацарова получиха нощес четири млади оперни певици, взели присъединяване във втория й майсторски клас в...

Всички утвърдени млади оперни артисти, които съумяха да дойдат в Стара Загора в усложнената от пандемията от COVID-19 интернационална конюнктура, обявиха своята непреклонност и предпочитание да се допрян до майсторството на своята респектираща с достиженията си международно приета Маестра. По време на прослушването Веселина Кацарова доброволно показваше и споделяше своята наслада от богатата палитра от красиви гласове, които този път има в своя Майсторски клас.  

Заниманията по вокална техника и интерпретация се организират в Регионалната библиотека „ Захарий Княжески ” по график. На 9 декември е подготовката с оркестъра на Старозагорската опера, а на 10 декември ще се състои заключителния концерт „ Гласове от бъдещето ”, на който участниците в курса ще получат и своите дипломи и ще бъде закрито публично 51-то издание на Фестивала на оперното и балетното изкуство.

Още от СТАРА ЗАГОРА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР