В сряда швейцарските депутати гласуваха в подкрепа на забраната на

...
В сряда швейцарските депутати гласуваха в подкрепа на забраната на
Коментари Харесай

Швейцарският парламент иска забрана на екстремистки символи

В сряда швейцарските депутати гласоподаваха в поддръжка на възбраната на проявлението на екстремистки и расистки знаци, като се стартира с тези с нацистки темперамент.

Долната камара на Народното събрание на Националния съвет гласоподава със 133 против 38 в поддръжка на възбраната на общественото потребление на расистки, насърчаващи принуждение и екстремистки знаци, като нацистки знаци.

Швейцария, която остана неутрална по време на Втората международна война, беше подложена на напън да се съгласи с редица други европейски страни в възбраната на нацистките знаци.

Пълни забрани са в действие в Германия, Полша и няколко други източноевропейски народи.

Забранените знаци ще включват жестове, думи, поздрави или флагове.

Националният съвет също по този начин гласоподава със 132 против 40 ограниченията да бъдат въведени на стадии - ход, който държавното управление поддържа.

Забраната върху елементарно разпознаваемите нацистки знаци може да бъде приложена бързо, до момента в който други расистки и екстремистки знаци могат да бъдат разпознати и неразрешени по-нататък.

„ Ние не желаеме свастика или хитлеристки поздрави в нашата страна, в никакъв случай! ", сподели депутатът от Зелените Рафаел Махаим.

„ Днес в Швейцария е допустимо, даже е позволено, да поставите знаме със свастика на балкона си. Възможно е да поставите знаме с облика на SS на предното стъкло на колата си. Да отправяте Хитлеров привет на публични места. Тази обстановка е нетърпима. ", добави Махаим.

Министърът на правораздаването Беат Янс сподели, че държавното управление, наречено Федерален съвет, до момента е разчитало на предварителната защита като главен дирек против расизма, само че в този момент счита, че са нужни правни ограничения.

„ Антисемитските произшествия, изключително тези, свързани с потреблението на нацистки знаци, се усилиха внезапно в последно време “, сподели той.

„ На този декор Федералният съвет реши предходната седмица, че е позитивен за последователното използване на предлагането. “

Той сподели, че държавното управление желае да вкара специфичен закон, който да значи, че могат да се постановат санкции.

Що се отнася първо до възбраната на нацистките знаци, Махайм одобри, че дебатите за други знаци " ще бъдат доста по-трудни ".

„ Например, какво ще кажете за признака Z на армията на експанзията на Путин? Какво ще кажете за признака на Ку Клукс Клан? Какво ще кажете за признака на сърп и чук? “, реторично попита Янс.

Всички гласове без глас и въздържалите се пристигнаха от твърдо дясната Швейцарска национална партия (SVP), която е най-голямата секта в долната камара.

Депутатът от SVP Барбара Щайнеман сподели, че Швейцария сполучливо е съумяла да задържи екстремизма до „ база от няколко безсмислени странници “.

Тя сподели, че възбраната на знаците няма да предотврати " публикуваните " антисемитски настройки в университетите и " интелектуалните среди ".

Щайнеман сподели, че нацистката символика се е повишила едвам след експлоадирането на войната в Газа през октомври и „ даже и да не ви харесва да го чувате, това е въздействието на имиграцията от неевропейски култури.

„ Ние безусловно участваме в алегорична политика и не би трябвало да вършим това “, сподели депутатът от Цюрих.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР