В сряда ще стане ясен новият шампион на България. За

...
В сряда ще стане ясен новият шампион на България. За
Коментари Харесай

Вижте всички опции, при които ще се реши битката титлата в България между Лудогорец и ЦСКА

В сряда ще стане явен новият първенец на България. За разлика от последните години Лудогорец към момента не е първенец един кръг преди края. Това се случва за едвам 4-ти път от началото на превъзходството на " орлите ", които към този момент са 11 следващи пъти първенци на България. 
Прочетете още
От трите пъти най-драматични бяха сезоните 2011-2012, когато Лудогорец победи ЦСКА с 1:0 в последния кръг и сграбчи трофея. Следващия сезон 2012-2013 Лудогорец трябваше да чака неверна стъпка на Левски, с цел да е първенец и това стана, откакто " сините " направиха 1:1 със Славия след автогол на Везалов и изгубиха трофея. 

През сезон 2018-2019 е последният случай, когато купата се реши в последния кръг. Любопитно е, че както и в този момент Лудогорец ще играе с Черно море, само че разликата е, че в този момент разградчани ще са посетители във Варна, а преди 4 години бяха домакини в Разград. Тогава борбата още веднъж беше с ЦСКА, който побеждава Берое, само че триумфът не стига за купата. 

В събота борбата за купата се обърна в интерес на Лудогорец, откакто ЦСКА изпусна дузпа в последните секунди на дуела с ЦСКА 1948 и мачът приключи 1:1. Лудогорец обърна Левски в Разград и триумфа с 3:2 още веднъж върна разградчани на върха. Така всичко е в ръцете на Лудогорец, който гостува на Черно море в последния кръг за сезона, а ЦСКА играе дерби с Левски. 

Друга любопитна детайлност е, че при този сюжет - първенецът да се дефинира в последния кръг ще забележим нещо, което рядко се вижда по българските терени, а точно два трофея със златните медали на двата стадион " Васил Левски " и стадион " Тича " във Варна. Ще има и два комплекта трофея за второ място и сребърни медали. Любопитно е, че на националния стадион ще има купата за третото място и бронзовите медали, тъй като е допустимо Левски да е трети. Другата купа за 3-та позиция и бронзовите оценки ще бъдат на стадиона в Бистрица, където ЦСКА 1948 играе против Локомотив Пловдив и при триумф ще си подсигурява третото място. 

Ето и всички вероятни разновидности в последния кръг: 

Лудогорец побеждава 

При победа на Лудогорец няма да има никакво значение какво ще направи ЦСКА. Разликата сега е една точка в интерес на първенците и те ще вдигнат купата за 12-ти следващ път, а общият актив ще бъде от 85 точки. 

Лудогорец и ЦСКА приключват наравно 

При тази алтернатива Лудогорец ще стане първенец, тъй като разликата ще остане една точка, както е и сега. Тимът от Разград ще е с 83 точки, а ЦСКА ще бъде с 82 точки. 

И Лудогорец и ЦСКА губят 

Отново Лудогорец ще първенец, а точките се резервират както и в този момент 82 за първенците и 81 за ЦСКА. 

Победи и за двата тима

Запазва се разликата от точка и Лудогорец става първенец с 85 на 84 точки. 

ЦСКА побеждава, а Лудогорец прави равенство 

При тази алтернатива ЦСКА ще стане първенец с една точка, тъй като отборът ще приключи с 84 точки, а Лудогорец ще бъде с 83 точки. 

ЦСКА побеждава, Лудогорец губи 

Това е другата алтернатива, при която ЦСКА ще вдигне купата. Тогава отборът ще е с 84 точки, а Лудогорец ще остане с 82. 

Равни точки 

Това може да се случи единствено при един вид, а той е Лудогорец да загуби, а ЦСКА да направи тъждество. Тогава ще се стигне до равни точки по 82, само че първенец ще е Лудогорец, тъй като отборът има по-добри индикатори в директните мачове против ЦСКА. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР