В сряда ще бъде предимно слънчево, с по-значителни увеличения на

...
В сряда ще бъде предимно слънчево, с по-значителни увеличения на
Коментари Харесай

Зимата се завръща до дни! Синоптиците рязко смениха прогнозата

В сряда ще бъде най-вече слънчево, с по-значителни нараствания на облачността над Североизточна България, само че основни превалявания не се чакат. Ще духа слаб до сдържан север-северозападен, в източните региони - североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 15° и 20°, в крайните североизточни региони към 12°; в София - към 16°.

Над планините ще бъде най-вече слънчево. Вятърът ще отслабне, само че по високите и открити елементи ще е мощен от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра към 12°, на 2000 метра - към 3°.
-->
Над Черноморието ще доминира слънчево време с по-значителни нараствания на облачността над северното крайбрежие, само че без основни превалявания. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максимални температури: 10°-15°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала с наклонност на увеличаване.

В четвъртък облачността бързо ще се усили и през идващите дни в множеството региони ще е най-вече забележителна. На обособени места ще превали слаб дъжд. В четвъртък ще духа слаб вятър от източната четвърт; в петък ще се смени с юг-югозападен. Дневните температури ще се намалят, само че ще се задържи топло за интервала. В събота облачността краткотрайно ще намалее, само че след обяд още веднъж ще се усили. Вятърът ще е югозападен, в Източна България ще се усили и температурите за малко, само че сензитивно ще се покачат. В неделя, с превръщане напразно от северозапад, ще нахлува относително леден въздух. По-късно на обособени места в северозападните региони ще превали слаб дъжд. В източната половина от страната към момента ще духа мощен югозападен вятър и ще бъде топло. В началото на идната седмица ще доминира облачно време, на обособени места с превалявания от дъжд, в северозападната част от страната - от сняг. Вятърът ще се смени с изток-североизточен, в понеделник ще бъде слаб до сдържан, във вторник - най-вече слаб. Застудяването ще продължи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР