В сряда семейството на холивудската звезда Брус Уилис обяви, че

...
В сряда семейството на холивудската звезда Брус Уилис обяви, че
Коментари Харесай

Какво е афазия – мозъчното заболяване, с което Брус Уилис е диагностициран?

В сряда фамилията на холивудската звезда Брус Уилис разгласи, че 67-годишният артистът е диагностициран с афазия. Вследствие на това той ще приключи своята кариера.

Афазията е здравно положение, което се характеризира със загуба или увреждане на способността да се възпроизвежда език и/или да се схваща непозната тирада.

Според Mayo Clinic афазията може да стартира с компликации в общуването. Човек с това заболяване постоянно не съумява да открие верните думи, подменя едни думи с други или употребява къси фрази, които са невъзможни за схващане. Тези проблеми са свързани с мозъчно увреждане в лявата част на мозъка, която е виновна за езика, изясняват от " Джонс Хопкинс ".

Макар и проявленията на афазията да варират, тя нормално е признак на по-голям медицински проблем. Може да е вследствие от инсулт, от контузия на главата или израстък. Не е изключено и да се дължи на дегенеративно мозъчно положение.

Въпреки че сега се тестват разнообразни лечения, опциите за лекуване на афазията са лимитирани. Пациентите могат да се подложат на езикова или речева рехабилитация, които имат за цел да възстановят техните езикови качества или да им оказват помощ да открият други способи за другарство.

„ Възстановяването на езиковите умения нормално е релативно муден развой – споделят от Mayo Clinic. – Въпреки че множеството хора реализират забележителен напредък, малко на брой възвръщат информационните си умения – такива, каквито са били преди болестта. “

В своя пост в Instagram фамилията на Уилис написа, че положението „ визира неговите когнитивни качества “, само че специалистите по-скоро го разказват като езиково, в сравнение с като когнитивно заболяване.

Източник: CBS News

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР