В сряда се проведе първото обществено обсъждане на проекта на

...
В сряда се проведе първото обществено обсъждане на проекта на
Коментари Харесай

Ще има ли нов стадион на Българска Армия или само реконструкция?

В сряда се организира първото публично разискване на плана на усъвършенстван организационен проект (ПУП) на Борисовата градина, който визира и желанието на ЦСКА за построяването на нов стадион. Както е известно, в последните месеци бяха показани няколко проекта за нов съвременен стадион, като даже бяха и оповестени на уеб страницата на " алените ".
Адв. Станислав Трендафилов бе представител на притежателите на ЦСКА по време на разискването и изрично се опълчи на частта в Подробен устройствен план, отнасяща се до стадионите.
" Държим на построяването на нов съвременен стадион в чашата на съществуващото оборудване от 1967 година Няма да падне нито едно дърво, в случай че се построи. Нашият притежател е сериозен природолюбител и опазва дърветата ", безапелационен е той и акцентира, че същото мнение застъпва и страната в лицето на ММС.
За 20-тина дни са събрани 90 000 подписа в поддръжка на това мнение, посочи още той и добави, че при строителството на нов стадион няма да падне нито едно дърво.
" В частта на проекта, която касае стадиона сме напълно срещу. Предвиждат се някакви краткотрайни козирки, които да покрият част от стадиона, т.е. действително оборудването ще остане каквото е било 1967 година, като се изключи нашите нововъведения от последните 2 години.
Искаме чисто нов стадион на същото място в чашата на в този момент съществуващия ", съобщи пред Actualno.com представителят на " алените ".
Не такова мнение обаче изрече ръководителят на плана на Подробен устройствен план член кор. на Българска академия на науките проф. арх. Атанас Ковачев. Той бе безапелационен, че стадионите ще се реконструират - би трябвало да запазят сегашните контури на размерите си и да не се навлиза в територията на парка.
Какви отзиви още бяха изразени, както и позицията на " алените " почитатели, вижте в sportlive.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР