В сряда преди обед ще има променлива облачност, а след

...
В сряда преди обед ще има променлива облачност, а след
Коментари Харесай

Идва захлаждане, с валежи и градушки на места

В сряда преди обед ще има променлива облачност, а след обед ще се усили и на доста места ще превали временен дъжд с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. Има условия и за местни градушки. Максималните температури ще бъдат сред 23° и 25° в западната част на страната и сред 29° и 31° - в централната част на Северна България.

Преди обед вятърът ще бъде до сдържан от южната четвърт, а след обед ще е сдържан от северозапад. Атмосферното налягане ще се намалява. Това демонстрира прогнозата за времето ан Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

Над западните и централните елементи на Стара планина ще има забележителна облачност и на доста места ще превали временен дъжд с гръмотевици. Ще духа мощен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат към 20°, на 2000 м – към 14°.

Очаква ни топла есен, предвижда климатологът проф. Георги Рачев пред Нова телевизия. Той обърна внимание, че август е бил вторият най-горещ месец на планетата откогато се водят метеорологични наблюдения.

" Нормално е да предположиш, че и есента ще е топла, а зимата - мека. Това е по-близо до естествената логичност ", сподели професорът.

Днес ще е топло, а с настъпването на есента ни чакат естествени за сезона температури, само че доста по-ниски от тези, с които сме привикнали в последно време.

В Деня на независимостта 22 септември оптималните градуси за деня ще бъдат от порядъка на 16-17 до 20, сподели проф. Рачев. Есенното равноденствие тази година настава вечерта на 22 септември.

След захлаждането в идващите дни времето ще се стабилизира и оптималните температури ще са естествени за края на септември.

Октомври ще бъде относително топъл месец, предвижда климатологът.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР