В сряда Народното събрание прекрати депутатските правомощия на лидера на

...
В сряда Народното събрание прекрати депутатските правомощия на лидера на
Коментари Харесай

Циркът се мести: Волен Сидеров отива в Столичния общински съвет

В сряда Народното събрание приключи депутатските пълномощия на водача на “Атака “ Волен Сидеров, който бе определен за общински консултант в Столичния общински съвет. Той подава депутатската си оставка на 24 октомври, няколко дни преди първия тур на локалните избори, където се яви претендент за кмет на София и лидер на листата на “Атака “. Обяснението за решението беше, че по този начин е почтено пред гласоподавателите, само че Сидеров по този начин и не изясни за какво не е подал оставката си преди предизборната акция.

Това значи, че Сидеров най-вероятно ще открие първото съвещание на общинския съвет, тъй като ще е най-възрастният общински консултант.

Въпреки че оставката му като народен представител бе гласувана небрежно, Сидеров явно не бързаше да напуща Народното събрание, а депутатите му останаха недоволни, че нямало диспути. Председателят на " Атака " разгласи, че ГЕРБ е съизвършител в " политическата кавга " на Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ, които преди няколко месеца го изключиха от парламентарната група на " Обединените патриоти ". " Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ бяха инструментите, само че поръчителите са други ", сподели той.

" Питайте ГЕРБ дали е съдружен сътрудник на " Атака "

Сидеров разкритикува съществено съдружните си сътрудници във властта, само че не пожела обаче ясно да отговори на въпроса дали продължава да поддържа ръководещата коалиция, от която е част. Вместо това трансферира въпроса към партията на премиера Бойко Борисов:
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР