В сряда Международният съд на ООН (International Court of Justice,

...
В сряда Международният съд на ООН (International Court of Justice,
Коментари Харесай

Международният съд на ООН нареди на Русия незабавно да прекрати военната намеса в Украйна

В сряда Международният съд на Организация на обединените нации (International Court of Justice, или ICJ) подреди на Русия неотложно да приключи военната си интервенция в Украйна.

" Украйна има правдоподобно право да не бъде подложена на военна интервенция от Руската федерация за попречване и наказване на хипотетичен геноцид на територията на Украйна “, съобщи основаният в Хага съд след решение с 13 на 2 гласа.

Украйна заведе делото в Международния съд на Организация на обединените нации още през февруари с аргумента, че Русия е нарушила Конвенцията на Организация на обединените нации за геноцида от 1948 година. Впоследствие Русия отхвърли да участва на чуванията.

Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи пред кореспонденти, че Москва отхвърля решението на Международния съд на Организация на обединените нации.

В изказване пред публицисти Песков сподели:

" Не, няма да можем да вземем това решение под внимание. Международният съд има такова нещо като единодушието на страните. Тук не може да има съглашение. В този случай това е нещо, което не можем да вземем поради ".

Международният съд е главният правосъден орган на Организацията на обединените народи, който е измежду 6-те съществени органи на Организация на обединените нации.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР